Κοσμος

Μαριούπολη: Ρώσοι κρατούν ομήρους 500 αμάχους σε νοσοκομείο

Αρνούνται να τους αφήσουν να φύγουν και συνεχίζουν τις εχθροπραξίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία - Μαριούπολη: Ρώσοι κρατούν ομήρους 500 αμάχους σε νοσοκομείο.
Μαριούπολη © EPA/MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT

Πόλεμος στην Ουκρανία - Μαριούπολη: Ρώσοι κρατούν ομήρους 500 αμάχους σε νοσοκομείο.

Ομήρους 500 άμαχους Ουκρανούς κρατούν οι ρωσικές δυνάμεις που κατέλαβαν νοσοκομείο στη Μαριούπολη, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας, Πάβλο Κιριλένκο. 

Όπως αναφέρει η πλευρά των Ουκρανών, οι Ρώσοι στρατιώτες συγκέντρωσαν 400 άτομα από τα γειτονικά σπίτια του νοσοκομείου της πόλης και μαζί με περίπου 100 γιατρούς και ασθενείς που ήταν ήδη μέσα, αρνούνται να τους αφήσουν να φύγουν, συνεχίζοντας τις εχθροπραξίες.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες μέρες όλο και περισσότεροι κάτοικοι της Μαριούπολης σπεύδουν να εγκαταλείψουν όπως μπορούν την πόλη.

Σύμφωνα με τον Βαντίμ Ντενισένκο, σύμβουλο του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, περίπου 20.000 άμαχοι έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να αποχωρήσουν με ιδιωτικά οχήματα. Οι κάτοικοι της Μαριούπολης παραμένουν εγκλωβισμένοι λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών που συνεχίζονται εδώ και δύο εβδομάδες, ενώ δεν έχουν τρεχούμενο νερό, ηλεκτροδότηση και θέρμανση.

Τουλάχιστον 200.000 έχουν άμεση ανάγκη να απομακρυνθούν, σύμφωνα με εκτιμήσεις Ουκρανών αξιωματούχων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ουκρανίας αναφέρει ότι τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να αποκλείσουν την πόλη από τα δυτικά και ανατολικά περίχωρα της πόλης. «Υπάρχουν σημαντικές απώλειες», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ουκρανία: Άλλαξε διαδρομή το κονβόι του Έλληνα πρόξενου

Αλλαγή στο δρομολόγιο του έκανε αναγκαστικά το κονβόι που μεταφέρει τον Έλληνα πρόξενο, Μανώλη Ανδρουλάκη, από τη Μαριούπολη στη Ζαπορίζια.

Αυτό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, οφείλεται στους βομβαρδισμούς των Ρώσων στη Ζαπορίζια που θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα του κονβόι.

Έτσι, η αυτοκινητοπομπή με τον ίδιο και τους διπλωμάτες του ΟΑΣΕ θα κατευθυνθούν ξανά μεν δυτικά, αλλά από άλλη κατεύθυνση.

Ουκρανία: Ελπίδες προόδου των διαπραγματεύσεων - (Live)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ