Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εικόνες από την ισοπεδωμένη Μαριούπολη

Δείτε το βίντεο από drone

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μαριούπολη από ψηλά - Εικόνες καταστροφής από τους βομβαρδισμούς.

Η καταστροφή που προκαλεί ο πόλεμος καταγράφεται σε βίντεο από drone που κυκλοφορεί στα social media. Η Μαριούπολη, πόλη λιμάνι που τελεί υπό πολιορκία στη νοτιοανατολική Ουκρανία, έχει σχεδόν ισοπεδωθεί από τους συνεχείς βομβαρδισμούς των τελευταίων εβδομάδων.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, καπνοί αναδύονται από τα κατεστραμμένα κτίρια. Οι νεκροί άμαχοι στη Μαριούπολη έχουν ξεπεράσει τους 2.500, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Ολέκσι Αρέστοβιτς.

Το μεσημέρι της Δευτέρας το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης ανακοίνωσε ότι 160 ιδιωτικά αυτοκίνητα μπόρεσαν να εγκαταλείψουν την πόλη.

«Κατέστη γνωστό ότι μέχρι τις 13:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) περισσότερα από 160 ιδιωτικά αυτοκίνητα κατάφεραν να φύγουν», ανέφερε σε διαδικτυακή ανάρτηση η δημοτική αρχή.

Την περασμένη εβδομάδα, επανειλημμένες προσπάθειες απομάκρυνσης αμάχων που έχουν παγιδευτεί στη Μαριούπολη - μια πόλη 400.000 κατοίκων - απέτυχαν.

Ουκρανία: Νεκροί έγκυος & μωρό μετά από βομβαρδισμό σε μαιευτήριο στη Μαριούπολη

Μια έγκυος γυναίκα και το μωρό της έχασαν τη ζωή τους όταν η Ρωσία βομβάρδισε το μαιευτήριο όπου επρόκειτο να γεννήσει, μεταδίδει το Associated Press.

Η γυναίκα προσπαθούσε να ξεφύγει από τον βομβαρδισμό στο μαιευτήριο στη Μαριούπολη όπου επρόκειτο να γεννήσει και οι φωτογραφίες της να μεταφέρεται εσπευσμένα με φορείο σε ασθενοφόρο είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε άλλο νοσοκομείο, αλλά πιο κοντά στην πρώτη γραμμή, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να την κρατήσουν στη ζωή.

Συνειδητοποιώντας ότι έχανε το μωρό της, οι γιατροί είπαν ότι τους φώναξε: «Σκότωσέ με τώρα!».

Ο χειρουργός Timur Marin βρήκε τη λεκάνη της γυναίκας συνθλιμμένη και το ισχίο αποκολλημένο. Οι γιατροί έκαναν καισαρική τομή, το βρέφος ωστόσο δεν έδειξε «σημάδια ζωής», είπε ο χειρουργός.

Στη συνέχεια, εστίασαν στη μητέρα. «Περισσότερα από 30 λεπτά ανάνηψης της μητέρας δεν απέφεραν αποτελέσματα», είπε ο Μάριν το Σάββατο. «Πέθαναν και οι δύο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις