- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπάιντεν: Απαγορεύουμε την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου στις ΗΠΑ
«Κίνηση που θα πλήξει τη ρωσική οικονομία» ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωση την απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου στις ΗΠΑ - Τι είπε για τη ρωσική οικονομία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (8/3) και επίσημα την απαγόρευση κάθε εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου, λέγοντας πως πρόκειται για μία πιο ουσιαστική κίνηση που θα πλήξει τη ρωσική οικονομία όπως και την πολεμική μηχανή του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Στο διάγγελμά του ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι οι ΗΠΑ έλαβαν την απόφαση σε στενή συνεννόηση με τους συμμάχους τους, αλλά κατανοεί ότι ορισμένοι από τους Ευρωπαίους συμμάχους τους δεν θα μπορέσουν να κάνουν την ίδια κίνηση, λόγω της εξάρτησής τους από το ρωσικό πετρέλαιο. Επιπλέον, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ έχουν εφαρμόσει τις πιο σημαντικές κυρώσεις στην ιστορία στη Ρωσία και έχουν «ακρωτηριάσει» την ικανότητα της χώρας να κάνει επιχειρήσεις και έχει βλάψει την οικονομία της.
Η Ρωσία είχε προηγουμένως απειλήσει να διακόψει όλες τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Δύση, εάν επιβληθεί απαγόρευση στις εισαγωγές πετρελαίου της.
Μπάιντεν: Ο Πούτιν δεν θα νικήσει στην Ουκρανία
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, στο διάγγελμά του ανέφερε: «Παραμένουμε ενωμένοι στο να πιέσουμε τον Πούτιν. Ο πόλεμος του Πούτιν χτυπά τους Αμερικανούς στην αντλία βενζίνης», είπε και προανήγγειλε μεγάλες αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης ως απότοκο της απαγόρευσης της ρωσικής ενέργειας.
Την ίδια ώρα, στράφηκε και στις εταιρείες πετρελαίου για τις οποίες είπε ότι «ο πόλεμος του Πούτιν δεν είναι δικαιολογία για κερδοσκοπία» και κάλεσε τους ενεργειακούς κολοσσούς να συμβάλουν στην αποσυμφόρηση της κατάστασης. «Ο Πούτιν δεν πρόκειται να νικήσει στην Ουκρανία», κατέληξε.
Ρωσικό πετρέλαιο: Τέλος στη Βρετανία μέχρι τα τέλη του 2022
Η Βρετανία ανακοίνωσε επισήμως σήμερα ότι θα τερματίσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων μέχρι τα τέλη του 2022, ώστε να δοθεί αρκετός χρόνος στην αγορά και στις επιχειρήσεις για να βρουν εναλλακτικές λύσεις.
Οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου καλύπτουν το 8% της ζήτησης.
«Η κυβέρνηση θα εργαστεί επίσης με τις εταιρείες μέσω μιας νέας «Δύναμης Κρούσης για το Πετρέλαιο» για να τις στηρίξει αυτήν την περίοδο ώστε να βρουν εναλλακτικούς παρόχους», είπε ο υπουργός Ενέργειας και Επιχειρηματικότητας, Κουάσι Κουάρτενγκ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Σόκο Καβάτα έγινε η νεότερη δήμαρχος της Ιαπωνίας το 2023
Ο Μπέρναμ είναι ο έκτος πρωθυπουργός που εισέρχεται στην Ντάουνινγκ Στριτ την τελευταία δεκαετία
«Ευθύνη μου να προστατεύσω τη δύναμη της ανθρώπινης δημιουργικότητας», δηλώνει ο ηθοποιός
Η Ρωσία βομβάρδισε το Κίεβο για πέντε ώρες
Οι ανώνυμες καταγγελίες που οδήγησαν στη σύλληψή του
Πάνω από 21.000 άστεγοι παραμένουν σε 100 και πλέον προσωρινούς καταυλισμούς
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν πάρει ξανά την ανηφόρα
Στο γήπεδο ο «Οδυσσέας» Ματ Ντέιμον
Στη θέση για τον πρόεδρο των ΗΠΑ έχει τοποθετηθεί μεγάλο αλεξίσφαιρο πλέξιγκλας
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι κατά το οποίο παρατηρείται αυξημένη παρουσία του συγκεκριμένου είδους
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης αναφέρθηκε στην πιθανότητα σύλληψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού όταν θα μεταβεί στην πόλη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
Αντίσκηνα διανεμήθηκαν σε περίπου 300 πληγέντες
Κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης
Πώς μια συνηθισμένη επαγγελματική συνάντηση κατέληξε σε τραγωδία
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο άνδρες «γύρισαν σε βίντεο τη σκηνή του θανάτου αστυνομικών και μετέδωσαν τις εικόνες σε τηλεοπτικά δίκτυα»
Στο επίκεντρο ο πρόεδρος των ΗΠΑ για το σκάνδαλο με τον Μπαλογκάν
Καταδικάστηκε σε 14 χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση για τη δολοφονία δύο ληστών που είχαν εισβάλλει στο κατάστημά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.