Κοσμος

Ουκρανία: Οι ΗΠΑ «παγώνουν» την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου

Εντός της ημέρας οι επίσημες ανακοινώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν
Ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν © EPA / MICHAEL REYNOLDS

Πόλεμος στην Ουκρανία - ΗΠΑ: Πάγωμα των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου αποφάσισε η κυβέρνηση Μπάιντεν - Τι αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg

Την είδηση για «πάγωμα» εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου από τις ΗΠΑ, μετέφερε και δημοσίευμα του Bloomberg, αναφέροντας πως ο Λευκός Οίκος ενδέχεται να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις εντός της ημέρα, στο πλαίσιο των κυρώσεων μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι έτοιμη να επιβάλει απαγόρευση στις εισαγωγές ρωσικής ενέργειας από τις ΗΠΑ την Τρίτη χωρίς τη συμμετοχή των Ευρωπαίων συμμάχων της.  Η απαγόρευση θα περιλαμβάνει ρωσικό πετρέλαιο, υγροποιημένο φυσικό αέριο και άνθρακα, σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογραφικού μέσου.

Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους συμμάχους, οι οποίοι εξαρτώνται περισσότερο από τις ΗΠΑ από τη ρωσική ενέργεια.

Σύμφωνα με το CNN, σήμερα στις 17:45 ώρα Ελλάδος, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, θα ανακοινώσει μέτρα προκειμένου να συνετίσει τη Ρωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, δίχως όμως να διευκρινίζεται αν θα ανακοινωθούν κυρώσεις στο πετρέλαιο της Ρωσίας. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ