- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πόλεμος στην Ουκρανία-ΠΟΥ: Αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς οι επιθέσεις σε ουκρανικά νοσοκομεία και ασθενοφόρα, λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Ολοένα και περισσότερο αυξάνονται οι επιθέσεις εναντίον νοσοκομείων, ασθενοφόρων και άλλων υγειονομικών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία από ρωσικές δυνάμεις σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών επιβεβαίωσε χθες ότι τουλάχιστον 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε 16 επιθέσεις σε εγκαταστάσεις ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου. Δεν ανέφερε ποιος ήταν υπεύθυνος για τον θάνατό τους.
Η Κάθριν Σμόλγουντ, ανώτερη αξιωματούχος του ΠΟΥ για τη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στην Ευρώπη, δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι ο απολογισμός περιλαμβάνει περιστατικά στα οποία ασθενοφόρα έχουν επιταχθεί για λόγους άλλους από την παροχή υγειονομικής έκτακτης βοήθειας.
«Θα συνεχίσουμε να επικαιροποιούμε αυτούς τους αριθμούς. Αυξάνονται με αρκετά γρήγορο ρυθμό τις τελευταίες λίγες ημέρες», δήλωσε η Σμόλγουντ.
Η υπηρεσία εργάζεται για να παράσχει άμεσα ιατρικές προμήθειες στην Ουκρανία, όπου εξαντλούνται οι προμήθειες οξυγόνου, ινσουλίνης, εξοπλισμού ατομικής προστασίας καθώς και οι χειρουργικές προμήθειες και τα προϊόντα αίματος, δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε στην ενημέρωση αυτή.
Η παροχή οξυγόνου, παιδικών εμβολίων και εμπειρογνωσίας σε θέματα ψυχικής υγείας είναι μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων του ΠΟΥ για την περιοχή, δήλωσε ο ίδιος.
Ο Κλούγκε τόνισε επίσης την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στις ανάγκες υγείας των γυναικών, όπως μητρικής υγείας και έκτακτης γυναικολογικής φροντίδας, καθώς και να αντιμετωπιστούν περιστατικά σεξουαλικής και έμφυλης βίας.
«Οι διαμάχες του παρελθόντος μας έχουν δείξει ότι έφηβες, γυναίκες με αναπηρίες και γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας βρίσκονται στην πλέον ευπαθή κατάσταση».
«Αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να υποστούν επιθέσεις από ανθρώπους εκτός σπιτιού και από ένοπλες ομάδες, καθώς και βία από τους συντρόφους τους, σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση», δήλωσε ο Κλούγκε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Θα σπάσει το ρεκόρ του Μαρκ Ζούκερμπεργκ;
Ο άνδρας παραδέχτηκε την πράξη του και εξήγησε ότι το έκανε «για πλάκα»
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η πληγή θα κλείσει σε περίπου έναν μήνα
Μήνυση από τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας
Η χώρα ελπίζει ότι με την ήττα του Όρμπαν τα δεδομένα θα αλλάξουν
Τα μέλη της συμμορίας είναι γεννημένα μεταξύ 2012 - 2015
Σε πλήρη πολεμικό συντονισμό Ισραήλ και ΗΠΑ
Οι κατηγορίες πριν και μετά τον θάνατο του τραγουδιστή
Ο δούκας του Σάσεξ απέτισε φόρο τιμής στα θύματα των σφαγών που αποδίδονται στον ρωσικό στρατό στην Μπούτσα
Ο Τζον Άμπεντσαϊν έβαλε τέλος στη ζωή του, μετά από σύλληψη για υλικό παιδικής πορνογραφίας
Αποκαλύψεις του BBC - Στέγαζε γυναίκες σε πολυτελή διαμερίσματα, ενώ η βρετανική αστυνομία αρνούνταν να τον ερευνήσει
Συνεχίζεται η πίεση των ΗΠΑ προς τους συμμάχους της
Τι κι αν το YouTube τον πετάει από την πλατφόρμα, ο influencer συνεχίζει τα ακραία challenges
Κύμα κυβερνοεπιθέσεων μέσω Signal πλήττει υψηλόβαθμους πολιτικούς και διπλωμάτες
«Κανείς δεν περνάει τα Στενά χωρίς την άδειά μας», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
«Η Ελλάδα παίζει ήδη ρόλο σταθεροποιητή και την επόμενη μέρα θα είναι ακόμη πιο κρίσιμη», τόνισε στην ATHENS VOICE o Αμερικανός διπλωμάτης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.