Κοσμος

Ουκρανία-Ζελένσκι: Ζητά μποϊκοτάρισμα του ρωσικού πετρελαίου

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζητά νέες διεθνείς κυρώσεις στη Ρωσία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε διάγγελμα προς τον ουκρανικό λαό
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι © EPA/ UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζητά στρατιωτικά αεροσκάφη και μποϊκοτάρισμα του ρωσικού πετρελαίου.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε σήμερα (7/3) νέες διεθνείς κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία, προτείνοντας μποϊκοτάζ του ρωσικού πετρελαίου και άλλων ρωσικών εξαγωγών και τη διακοπή των εξαγωγών στη Ρωσία.

Οι δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν για τη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας έχουν ήδη απομονώσει τη Ρωσία σε βαθμό που δεν έχει ξαναζήσει μια τόσο μεγάλη οικονομία. Ο Ζελένσκι είπε ότι η οικονομική πίεση πρέπει να αυξηθεί, ζητώντας να τεθεί σε ισχύ διεθνές εμπορικό εμπάργκο στη Ρωσία.

«Εάν η εισβολή συνεχιστεί και η Ρωσία δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδιά της κατά της Ουκρανίας, τότε χρειάζεται ένα νέο πακέτο κυρώσεων...για χάρη της ειρήνης», είπε σε ομιλία, αναφέροντας ιδιαίτερα το μποϊκοτάζ του ρωσικού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου και πρόσθεσε: «Μποϊκοτάρετε τις εισαγωγές στη Ρωσία - εάν δεν τηρούν τους κανόνες πολιτισμού, τότε δεν πρέπει να λαμβάνουν αγαθά και υπηρεσίες από τον πολιτισμό - αφήστε τον πόλεμο να τους ταϊζει τροφοδοτήσει».

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στα 140 δολάρια έφτασε το βαρέλι του πετρελαίου μπρεντ

Μεγάλη αύξηση καταγράφει και η τιμή του πετρελαίου μπρεντ, που πλησίασε σήμερα τα 140 δολάρια το βαρέλι.

Στη 01:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, η τιμή του Brent έφθασε τα 139,13 δολάρια το βαρέλι, προτού υποχωρήσει ελαφρώς. Στις 02:30, η άνοδος της τιμής κυμαινόταν στο 9%, δηλαδή στα 128,77 δολάρια. Αφότου άρχισε η εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, η τιμή του Brent έχει αυξηθεί κατά 33%.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, είπε ότι οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση συζητούν «πολύ ενεργά» το ενδεχόμενο να απαγορεύσουν τις εξαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία σε αντίποινα για την εισβολή στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα εξετάσει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε αντίποινα για την εισβολή στην Ουκρανία, διαβεβαίωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Ευρώπη, ο Τζέιμς Κλέβερλι, μετά τη δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, πως οι ΗΠΑ και η Ευρώπη συζητούν το ενδεχόμενο αυτό.

«Εισάγουμε πάρα πολύ λίγους ρωσικούς υδρογονάνθρακες, ούτως ή άλλως», εξήγησε ο κ. Κλέβερλι στο Times Radio. «Είναι κάτι που φυσικά θα εξετάσουμε», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.