- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Δημοσιογράφοι του Sky News στην Ουκρανία δήλωσαν ότι έπεσαν σε ρωσική ενέδρα στο Κίεβο - Το βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση.
Στην Ουκρανία δραματικές στιγμές βίωσαν δημοσιογράφοι του Sky News. Όπως αναφέρει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο, οι ανταποκριτές του έπεσαν σε ρωσική ενέδρα και γλίτωσαν από τύχη.
Όλα εκτυλίχθηκαν στο Κίεβο, την ουκρανική πρωτεύουσα που δέχεται βομβαρδισμούς από τη Ρωσία. Στη ομώνυμη περιφέρεια οι μάχες είναι σφοδρές ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που προσπαθούν να περικυκλώσουν το Κίεβο πριν από την τελική επίθεση.
Το απίστευτο συμβάν, το οποίο καταγράφηκε σε βίντεο, εκτυλίχθηκε περίπου 30 χλμ. από το κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας. Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Από την ηρεμία στο απόλυτο χάος. Το αυτοκίνητο που επέβαιναν, μπήκε στο στόχαστρο Ρώσων στρατιωτών, οι οποίοι άνοιξαν πυρ.
Το σημείο όπου βρίσκονταν οι αντοποκριτές του Sky News μετατράπηκε μέσα σε λίγες στιγμές σε πεδίο μάχης. Σε απόγνωση οι δημοσιογράφοι προσπαθούν να κρυφτούν από τις σφαίρες που σφυρίζουν γύρω τους και πάνω από τα κεφάλια τους.
💥Equipo del canal británico de noticias Sky News sufre emboscada de un escuadrón de reconocimiento ruso, en la ciudad de Bucha, cerca de Kiev. Uno de ellos recibió dos disparos pero chaleco antibalas evitó lo peor.
— Alerta News (@AlertaNews) March 4, 2022
Imágenes pueden ser perturbadoras https://t.co/aZ04EpguLu pic.twitter.com/tnX792U8lY
Ενέδρα σε δημοσιογράφους του Sky News στο Κίεβο - Τι δήλωσαν οι ανταποκριτές
Η αρχική εντύπωση ήταν ότι δέχονταν πυρά από Ουκρανούς στρατιώτες. Γι' αυτό και στο βίντεο ακούγονται να φωνάζουν ότι είναι ρεπόρτερ. Οι σφαίρες, όμως, δεν σταματούσαν. Αργότερα έμαθαν ότι τους επιτέθηκαν Ρώσοι σαμποτέρ.
«Θυμάμαι να σκέφτομαι πως ο θάνατός μου θα είναι επώδυνος» τόνισε σε δήλωσή του ο ανταποκριτής του Sky News.
Ο Ρίτσι Μόκλερ, χειριστής της κάμερας, δέχτηκε δύο σφαίρες στο αλεξίσφαιρο γιλέτο. Δίπλα του ο ανταποκριτής Στιούαρτ Ράμζι δεν ήταν τόσο τυχερός και τραυματίστηκε. Στο ρεπορτάζ του Sky News επισημαίνεται ότι το χτύπημα ήταν «επαγγελματικό». Όπως έγινε γνωστό, «οι σφαίρες συνέχιζαν να χτυπούν το αυτοκίνητο, δεν αστοχούσαν». Έντρομοι οι ανταποκριτές του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου βρήκαν προσωρινό καταφύγιο μέσα σε εργοστάσιο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.