Κοσμος

Λαβρόφ: Ο Γ' Παγκόσμιος θα ήταν πυρηνικός και καταστροφικός

«Αλλά η Ουκρανία παίζει με τον χρόνο κατ' εντολή των ΗΠΑ»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη για τον β' γύρο των συνομιλιών με την Ουκρανία σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, μίλησε για τον β' γύρο διαπραγματεύσεων μεταξύ της χώρας του και της Ουκρανίας τονίζοντας πως η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη για συνομιλίες.

Κατηγόρησε, ωστόσο, την Ουκρανία για καθυστερήσεις, οι οποίες είναι δρομολογημένες από τις ΗΠΑ. Ξεκαθάρισε, δε, ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο ενός Γ' Παγκοσμίου Πολέμου λέγοντας πως θα ήταν «πυρηνικός και καταστροφικός», ενώ σε άλλο σημείο είπε ότι η Ρωσία έχει «πολλούς φίλους» και δεν γίνεται να απομονωθεί.

Πόλεμος Ουκρανία - Ρωσία: Τα σενάρια για τον β' γύρο των  διαπραγματεύσεων

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα επαναρχίσουν, πιθανότατα, το βράδυ στις 2 Μαρτίου, δήλωσε διπλωματική πηγή στο ρωσικό RIA Novosti.

«Οι διαπραγματεύσεις δεν ακυρώθηκαν, αλλά αναβλήθηκε η ώρα έναρξής τους. Μπορούν να πραγματοποιηθούν το βράδυ σήμερα ή αργότερα», είπε συγκεκριμένη η πηγή.

Από την άλλη πλευρά, «κοντά στα τέλη της εβδομάδας» πιθανώς θα διεξαχθεί ο επόμενος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ανέφερε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο ανώνυμη πηγή.

«Ένα ρεαλιστικότερο σενάριο είναι μια ημερομηνία πιο κοντά στην Παρασκευή, εάν η ουκρανική πλευρά απαντήσει καταφατικά σήμερα ή αύριο», είπε η πηγή. Το ίδιο δημοσίευμα ανέφερε ότι δεν είναι πολύ πιθανό να γίνουν σήμερα οι συνομιλίες.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας ανέφερε ότι το Μινσκ «είναι έτοιμο να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κανονιστεί μια συνάντηση οποιαδήποτε στιγμή. Απομένουν λίγες τελικές λεπτομέρειες. Η λευκορωσική πλευρά είναι έτοιμη για όποια πρόοδο των γεγονότων. Το βασικότερο τώρα είναι να καταλήξουν οι αντιπροσωπείες σε συμφωνία».

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Έβδομη ημέρα της ρωσικής εισβολής

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ