Κοσμος

Ουκρανία - Μαριούπολη: Επιχείρηση εκκένωσης για Έλληνες ομογενείς

Το πρωί της Τετάρτης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανός στρατιώτης στη Μαριούπολη της Ουκρανίας
Ουκρανός στρατιώτης στη Μαριούπολη της Ουκρανίας © EPΑ/GLEB GARANICH

Έλληνες ομογενείς στη Μαριούπολη θα απομακρυνθούν με επιχείρηση εκκένωσης από τις ελληνικές αρχές το πρωί της Τετάρτης (02.03).

Στη Μαριούπολη, στην Ουκρανία, οι ελληνικές αρχές ετοιμάζονται να απομακρύνουν Έλληνες ομογενείς. Η επιχείρηση εκκένωσης στη Μαριούπολη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (01.03) στις 11.00 το πρωί.

Το τελευταίο 24ωρο η Ρωσία δεν σταματά να σφυροκοπά τη Μαριούπολη, επιχειρώντας να τη θέσει υπό τον έλεγχό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα απομακρυνθούν Ελληνες πολίτες και δημοσιογράφοι από τη Μαριούπολη, που βρίσκεται υπό πολιορκία, με κατεύθυνση προς τη Ζαπορίζια.

Επικεφαλής της επιχείρησης στην Ουκρανία θα είναι ο πρέσβης Φραγκίσκος Κωστελένος, ο οποίος επικουρεί τον Γενικό Πρόξενο Μαριούπολης, Μ. Ανδρουλάκη. Βάσει του σχεδίου, οι Ελληνες ομογενείς, που υπολογίζονται στους 250, αλλά και δημοσιογράφοι (περίπου 20 άτομα), θα σχηματίσουν ένα κομβόι αυτοκινήτων με τελικό προορισμό τη Ρουμανία.

 

Εκκένωση στη Μαριούπολη - Απομακρύνονται την Τετάρτη Έλληνες ομογενείς

«Η απόφαση ελήφθη διότι υπάρχει ανακοίνωση από τη ρωσική πλευρά ότι ανοίγει έως αύριο ανθρωπιστικός διάδρομος, το οποίο σημαίνει τουλάχιστον από την πλευρά των ρωσικών δυνάμεων ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα με την αυτοκινητοπομπή» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Φραγκίσκος Κωστελένος, ο Έλληνας πρέσβης από την Μαριούπολη. Και πρόσθεσε ότι η απόφαση για την εκκένωση στη Μαριούπολη ελήφθη αστραπιαία σε συνεργασία με το ελληνικό ΥΠΕΞ.

«Έχει ληφθεί κάθε δυνατή μέριμνα για να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία και να μετακινήσουμε όσο δυνατόν περισσότερους πολίτες» εξήγησε στις δηλώσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι Ελληνίδα ομογενής από τη Μαριούπολη περιέγραψε στην Athens Voice τη φρίκη του πολέμου. Στη συγκεκριμένη -στρατηγικής σημασίας- πόλη που βρίσκεται μπροστά στην Αζοφική Θάλασσα, ζουν 120.000 Έλληνες ομογενείς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ