Κοσμος

Ο Μακρόν ζητά προσοχή και επαγρύπνηση από τις ένοπλες δυνάμεις

Ο Γάλλος πρόεδρος συνεχίζει τις τηλεφωνικές επαφές με κράτη και κυβερνήσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν © EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Εμανουέλ Μακρόν ζητά από τις ένοπλες δυνάμεις προσοχή και επαγρύπνηση. Με ποιους αρχηγούς κρατών επικοινώνησε.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ζητά από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, προσοχή και επαγρύπνηση, στη σκιά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Εμανουέλ Μακρόν συνέχισε και σήμερα (1/3) τις τηλεφωνικές επαφές του με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, όπως της Ιαπωνίας, της Ινδίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Φινλανδίας και της Λιθουανίας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος είναι και αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, σε επιστολή του που είδε το φως της δημοσιότητας, εκφράζει την εμπιστοσύνη του προς τους επικεφαλής του γαλλικού στρατού, ζητώντας τους ωστόσο, λόγω της κρισιμότητας των στιγμών, επαγρύπνηση και προσεκτικούς χειρισμούς. Διπλωματικοί παράγοντες στο Παρίσι εξηγούσαν ότι οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις είναι παρούσες σε πολλά μέτωπα και βρίσκονται συχνά πλησίον ή και απέναντι σε ρωσικές, από την Αφρική μέχρι την Ευρώπη και από τη Μεσόγειο μέχρι τον Ατλαντικό. Στόχος της προεδρικής παρέμβασης ήταν να τονιστούν οι κίνδυνοι που όλο και περισσότερο ελλοχεύουν το τελευταίο διάστημα, ανέφεραν οι ίδιοι παράγοντες.

Μακρόν: Η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, είχε τη Δευτέρα (28/2) τηλεφωνική επικοινωνία, διάρκειας μιάμισης ώρας, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε το Ελιζέ.

Σύμφωνα με το Ελιζέ, κατά τη συνομιλία του με τον Ρώσο ομόλογό του, ο Μακρόν επανέλαβε το αίτημα της διεθνούς κοινότητας να σταματήσει η ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας και υπογράμμισε εκ νέου την ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός. 

Δεδομένου ότι σήμερα έλαβαν χώρα οι διαβουλεύσεις μεταξύ της ουκρανικής και της ρωσικής πλευράς, ο Μακρόν ζήτησε να γίνουν σεβαστές από τη ρωσική πλευρά, ζητώντας: 

  • Nα πάψουν όλες οι επιθέσεις εναντίον αμάχων και κατοικημένων περιοχών
  • Τη διαφύλαξη όλων των αστικών υποδομών 
  • Τη διαφύλαξη της ασφάλειας των οδικών αξόνων, κυρίως νότια του Κιέβου.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Ελιζέ, ο Πούτιν από την πλευρά του επιβεβαίωσε την προθυμία του να συνεργαστεί σε ό,τι αφορά τα παραπάνω. 

Putin-Macron hold 90-minute conversation, former sets conditions for settlement of Ukraine conflict

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ