Κοσμος

Η Μητροπολιτική Όπερα έψαλε τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας

Συγκινημένοι θεατές και ερμηνευτές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι ερμηνευτές της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης ψάλλουν τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας
Μητροπολιτική Όπερα Νέας Υόρκης © Instagram / Met Opera

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης ψάλλει τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας.

Η Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης έψαλε τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας, εκφράζοντας την αλληλεγγύης στον ουκρανικό λαό που μετρά σήμερα την 6η ημέρα από τη ρωσική εισβολή στα εδάφη της

Το βράδυ της Δευτέρας (28/2), λίγο πριν αρχίσει η παράσταση με τον Ντον Κάρλο του Βέρντι, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της ρωσικής εισβολής και οι ερμηνευτές έψαλαν τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας, με τους θεατές να παραμένουν όρθιοι και συγκινημένοι από την αναπάντεχη έναρξη της παράσταση στη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης.

Η Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, ή αλλιώς Met Opera, εξέφρασε τη συμπαράσταση στον ουκρανικό λαό και αφιέρωσε το υπόλοιπο πρόγραμμα της σεζόν. Ακόμη, έκανε γνωστό ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί έως το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία με Ρώσους καλλιτέχνες, αλλά και φορείς που δεν έχουν εκφράσει την ξεκάθαρη καταδίκη του Βλαντιμίρ Πούτιν, ή που εξακολουθούν να χρηματοδοτούνται από τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία. 

 

 

Βασιλική Όπερα Λονδίνου: Ακύρωσε παραστάσεις του μπαλέτου Μπολσόι

Την ίδια ώρα, η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι ακυρώνει παραστάσεις του διάσημου μπαλέτου Μπολσόι, οι οποίες προβλέπονταν για το καλοκαίρι, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Μια καλοκαιρινή σεζόν του μπαλέτου Μπολσόι στη Βασιλική Όπερα βρισκόταν στα τελικά στάδια του σχεδιασμού. Δυστυχώς, δεδομένης της παρούσας κατάστασης, η σεζόν δεν μπορεί να λάβει χώρα», ανέφερε η όπερα του Κόβεντ Γκάρντεν, σε ένα δελτίο τύπου.

Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση Broadcasting (EBU) ανακοίνωσε ότι κανένας Ρώσος δεν θα επιτρέπεται να λάβει μέρος στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της EBU έλαβε την απόφαση μετά από σύσταση από το διοικητικό όργανο του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, με βάση τους κανόνες της εκδήλωσης και τις αξίες της EBU.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ