- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δένδιας προς Λαβρόφ: Κανείς νικητής από έναν πόλεμο στην Ουκρανία
«Η χώρα μας τάσσεται υπέρ της διατήρησης της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας»
Την ανάγκη για άμεση αποκλιμάκωση στην ουκρανική κρίση επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του.
Η ασφάλεια στην Ευρώπη, με έμφαση στο Ουκρανικό και στην Ανατολική Μεσόγειο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Νίκου Δένδια με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκεϊ Λαβρόφ, στη Μόσχα. Στο τραπέζι βρέθηκαν και οι τουρκικές προκλήσεις.
«Βρεθήκαμε με τη Ρωσία στο ίδιο πλευρό εναντίον του ναζισμού», υπενθύμισε ο Νίκος Δένδιας αναφερόμενος στον Β’ παγκόσμιο Πόλεμο. Στη συνέχεια της συνάντησης Μητσοτάκη- Πούτιν τον περασμένο Δεκέμβριο υπογραμμίσαμε την ανάγκη συνεργασίας στην ενέργεια, στον τουρισμό, στην αντιμετώπιση της πανδημίας, είπε ο Νίκος Δένδιας.
«Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τον διάλογο για όλα τα θέματα ασφάλειας στην Ευρώπη» είπε επικαλούμενος τις διεθνείς συνθήκες σεβασμού της ευρωπαϊκής ασφάλειας και εδαφικής κυριαρχίας, τόνισε ότι η Ελλάδα τις σέβεται και τις υπηρετεί.
Είναι γνωστό σε ποια Συμμαχία ανήκει η Ελλάδα αλλά αυτό δεν εμπόδισε τις καλές σχέσεις μας με τη Ρωσία επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών τονίζοντας ότι «πάντα η Ελλάδα ήταν υπέρ του ειλικρινούς διαλόγου. Ακούμε με προσoχή τις ρωσικές ανησυχίες για την ασφάλειά της και λαμβάνουμε υπόψη τις ανησυχίες των υπολοίπων»
Πρεσβεύουμε διάλογο με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και στηρίζουμε την ανάγκη αποκλιμάκωσης και τήρησης των συμφωνιών του Μίνσκ, πρόσθεσε ο Νίκος Δένδιας.
Σε ειδική αναφορά στην ελληνική ομογένεια επανέλαβε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κάνει ο,τι χρειάζεται για να την προστατεύσει.
Σχετικά με το Αιγαίο και την Ανατολική μεσόγειο ενημέρωσε τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ για τη συνεχιζόμενη αποσταθεροποιητική συμπεριφορά της Τουρκίας που όπως είπε, «συνεχίζει τις ανυπόστατες αξιώσεις ενώ η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην ανατολική Ευρώπη».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του νησιού από τις ΗΠΑ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του πριν την επίθεση
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.