Κοσμος

Δένδιας προς Λαβρόφ: Κανείς νικητής από έναν πόλεμο στην Ουκρανία

«Η χώρα μας τάσσεται υπέρ της διατήρησης της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ Ν. ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ S. LAVROV (ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ/EUROKINISSI)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ Ν. ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ S. LAVROV (ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ/EUROKINISSI)

Την ανάγκη για άμεση αποκλιμάκωση στην ουκρανική κρίση επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του.

Η ασφάλεια στην Ευρώπη, με έμφαση στο Ουκρανικό και στην Ανατολική Μεσόγειο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Νίκου Δένδια με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκεϊ Λαβρόφ, στη Μόσχα. Στο τραπέζι βρέθηκαν και οι τουρκικές προκλήσεις.

«Βρεθήκαμε με τη Ρωσία  στο ίδιο πλευρό εναντίον του ναζισμού», υπενθύμισε ο Νίκος Δένδιας αναφερόμενος στον Β’ παγκόσμιο Πόλεμο. Στη συνέχεια της συνάντησης Μητσοτάκη- Πούτιν τον περασμένο Δεκέμβριο υπογραμμίσαμε την ανάγκη συνεργασίας στην ενέργεια, στον τουρισμό, στην αντιμετώπιση της πανδημίας, είπε ο Νίκος Δένδιας.

 

 

«Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τον διάλογο για όλα τα θέματα ασφάλειας στην Ευρώπη» είπε επικαλούμενος τις διεθνείς συνθήκες σεβασμού της ευρωπαϊκής ασφάλειας και εδαφικής κυριαρχίας, τόνισε ότι η Ελλάδα τις σέβεται και τις υπηρετεί.

Είναι γνωστό σε ποια Συμμαχία ανήκει η Ελλάδα αλλά αυτό δεν εμπόδισε τις καλές σχέσεις μας με τη Ρωσία επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών τονίζοντας ότι «πάντα η Ελλάδα ήταν υπέρ του ειλικρινούς διαλόγου. Ακούμε με προσoχή τις ρωσικές ανησυχίες για την ασφάλειά της και λαμβάνουμε υπόψη τις ανησυχίες των υπολοίπων»

Πρεσβεύουμε διάλογο με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και στηρίζουμε την ανάγκη αποκλιμάκωσης και τήρησης των συμφωνιών του Μίνσκ, πρόσθεσε ο Νίκος Δένδιας.
Σε ειδική αναφορά στην ελληνική ομογένεια επανέλαβε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κάνει ο,τι χρειάζεται για να την προστατεύσει.

Σχετικά με το Αιγαίο και την Ανατολική μεσόγειο ενημέρωσε τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ για τη συνεχιζόμενη αποσταθεροποιητική συμπεριφορά της Τουρκίας που όπως είπε, «συνεχίζει τις ανυπόστατες αξιώσεις ενώ η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην ανατολική Ευρώπη».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ