- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
ΗΠΑ: Ένας στους τέσσερις Δημοκρατικούς λέει ότι το κόμμα του δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την εξουσία του σύμφωνα με δημοσκόπηση.
Ένας στους τέσσερις Αμερικανούς Δημοκρατικούς λέει ότι το κόμμα του δεν αξιοποίησε πλήρως το πλεονέκτημα του ελέγχου του επί του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου πέρυσι, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos, σε μια ανησυχητική ένδειξη για τη στάση των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών στις φετινές ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο.
Τα ευρήματα απηχούν τις ανησυχίες που διατυπώνονται από μετριοπαθείς Δημοκρατικούς, μέλη του Κογκρέσου, τις έδρες των οποίων θα πρέπει να υπερασπιστεί το κόμμα στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου εάν θέλει να κρατήσει τις πλειοψηφίες του. Τα μέλη αυτά είπαν ότι το κόμμα έχει δώσει υπερβολικά μεγάλη προσοχή στις αποτυχίες του και όχι αρκετή στις επιτυχίες του, όπως το νομοσχέδιο του 1 τρισεκ. δολαρίων για τις υποδομές που ψηφίστηκε τον Νοέμβριο.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε διαδικτυακά από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου, το 28% των Δημοκρατικών είπαν ότι το κόμμα τους δεν κατάφερε να πετύχει πράγματα πέρυσι διότι τα μέλη του ήταν απασχολημένα με το να μάχονται μεταξύ τους ή τους έλειπε αποφασιστικότητα. Το 47% των ερωτηθέντων κατηγόρησαν τους Ρεπουμπλικάνους ότι παρεμπόδιζαν τις προσπάθειες των Δημοκρατικών και μόνο το 25% είπαν ότι το κόμμα κατάφερε να πετύχει τους περισσότερους από τους στόχους του.
Τα ευρήματα αποτυπώνουν μια δυσαρέσκεια μεταξύ των Δημοκρατικών ψηφοφόρων. Το 55% των Δημοκρατικών είπαν ότι σίγουρα θα ψηφίσουν τον Νοέμβριο, συγκριτικά με το 59% των Ρεπουμπλικάνων που είπαν ότι θα πάνε στις κάλπες, μια στατιστικά σημαντική διαφορά σε ένα οριακά μοιρασμένο εκλογικό σώμα.
Η απογοήτευση μεταξύ των Δημοκρατικών αποτυπώνει τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Εάν το κόμμα του δεν μπορεί να αντιστρέψει αυτή την απογοήτευση, η προσέλευση των ψηφοφόρων του στις κάλπες μπορεί να υποστεί πλήγμα τον Νοέμβριο, αυξάνοντας τον κίνδυνο να χάσει τις οριακές πλειοψηφίες του στο Κογκρέσο και να καταδικαστεί η νομοθετική του ατζέντα.
«Όταν έχεις ένα τέταρτο από το δικό σου κόμμα να ομολογεί ότι δεν καταφέραμε να κάνουμε πράγματα και είναι κυρίως δικό μας σφάλμα, τότε αυτό είναι πρόβλημα», δήλωσε ο Ντάρον Σο, ειδικός σε θέματα δημοσκοπήσεων και εκλογών στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.
Δημοκρατικοί ψηφοφόροι είπαν ότι είναι δυσαρεστημένοι που το κόμμα δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας βασικές προτεραιότητες όπως το νομοσχέδιο κοινωνικών δαπανών "Build Back Better" 1,75 τρισεκ. δολαρίων ή να περάσει τη σαρωτική μεταρρύθμιση για τα εκλογικά δικαιώματα.
«Αυτά που έκανε δεν πλησίασαν καν αυτά που υποσχέθηκε», δήλωσε ο Πολ Σάνσινγκ, 29 ετών από το Οχάιο, που ψήφισε το 2020 τον Μπάιντεν αλλά λέει ότι νιώθει απογοητευμένος από τις ενέργειες σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή και είναι ανοικτός σε υποψηφίους τρίτου κόμματος για το Κογκρέσο.
Ο γιατρός Σαντζάι Κρίσναν δήλωσε ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, λευκοί Δημοκρατικοί ηγέτες, όπως ο Μπάιντεν, δεν έχουν λάβει στα σοβαρά τις προσπάθειες των Ρεπουμπλικανών να θέσουν περιορισμούς σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα ψήφου. Ο Κρίσναν δήλωσε ότι προτιμά να μην ψηφίσει καθόλου από το να στηρίξει έναν Δημοκρατικό, ο οποίος ασχολείται μόνο στα λόγια με ό,τι τον απασχολεί.
«Εάν οι Δημοκρατικοί υποψήφιοι δεν εκπληρώνουν τις δεσμεύσεις τους, γιατί να μπω στον κόπο να πάω να τους ψηφίσω;», είπε ο 44χρονος Κρίσναν από το Νιου Χαμσάιρ.
Οι δημοσκοπήσεις της Reuters/Ipsos διενεργούνται διαδικτυακά, στα αγγλικά, σε όλες τις αμερικανικές πολιτείες. Η τελευταία έρευνα διενεργήθηκε από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή 4.404 ενηλίκων, συμπεριλαμβανομένων 2.015 Δημοκρατικών, 1.663 Ρεπουμπλικάνων και 510 ανεξάρτητων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«ΗΠΑ και Ευρώπη να εγγυηθούν την ασφάλεια»
Διορία μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου
Η οικογένεια του άνδρα τη «συγχώρεσε»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει σε συμφωνία μέχρι τα Χριστούγεννα
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Οι περιφερειακές αρχές διεξάγουν έρευνες για να προσδιορίσουν τη σοβαρότητα του ιού
Η έγκαιρη προσέλευση δεν αποδείχθηκε αρετή αλλά παράπτωμα
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.