Κοσμος

Ο Πούτιν έβαλε Λαβρόφ σε πιο μακρύ τραπέζι σε σχέση με τον Μακρόν

Η συνάντηση με το...κυάλι - Το viral βίντεο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεργκέι Λαβρόφ και Βλαντίμιρ Πούτιν στο ίδιο τραπέζι με μεγάλη απόσταση ασφαλείας για τον κορωνοϊό
Σεργκέι Λαβρόφ και Βλαντίμιρ Πούτιν στο ίδιο τραπέζι με μεγάλη απόσταση ασφαλείας για τον κορωνοϊό © YouTube/РБК

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη συνάντηση με τον Σεργκέι Λαβρόφ χρησιμοποίησε ένα ακόμα πιο μακρύ τραπέζι σε σχέση με εκείνο του Μακρόν.

Η κίνηση του Βλαντίμιρ Πούτιν να βάλει απέναντι τον Εμανουέλ Μακρόν σε ένα μακρύ τραπέζι στη μεταξύ τους συνάντηση στο Κρεμλίνο, έγινε viral στο Twitter την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτήν τη φορά ο Σεργκέι Λαβρόφ βρέθηκε στη θέση του Μακρόν.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, Πούτιν και Λαβρόφ κάθονται σε ένα ακόμη μακρύτερο τραπέζι, με τη μεταξύ τους απόσταση να είναι αρκετά μεγαλύτερη σε σχέση με την αντίστοιχη που υπήρχε ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο και τον Γάλλο ομόλογό του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πούτιν κράτησε σε απόσταση τον Μακρόν λόγω τεστ. Ειδικότερα, όπως είχε μεταδώσει το Reuters, στον Γάλλο πρόεδρο δόθηκαν δύο επιλογές: Ή κάνει μοριακό PCR τεστ για κορωνοϊό και κάθεται κοντά στον Πούτιν ή διαφορετικά θα πρέπει να ακολουθήσει τους αυστηρούς κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης για την covid.

Συνάντηση Πούτιν με Μακρόν: Oι viral εικόνες με το τραπέζι που κάθονται

Βλαντίμιρ Πούτιν και Σεργκέι Λαβρόφ κάθονται σε ένα τραπέζι με τόσο μεγάλη απόσταση που έκανε ορισμένους στα social media να σχολιάσουν «πώς είναι δυνατόν να επικοινωνούν» ή «πώς γίνεται να ακούν ο ένας τον άλλο». Το βίντεο από τη μεταξύ τους συνάντηση έγινε viral.

Встреча Путина и Лаврова в Москве. Прямая трансляция

Τι είπε ο Λαβρόφ στον Πούτιν στη μεταξύ τους συνάντηση στο τραπέζι

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο να συνεχιστεί ο διάλογος με τη Δύση για την κρίση στην Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι οι απαντήσεις που έχει λάβει η Μόσχα μέχρι στιγμής από τη Δύση για τις εγγυήσεις ασφαλείας δεν είναι ικανοποιητικές.

«Οφείλω να πω ότι υπάρχει πάντα μια πιθανότητα να επιλυθούν τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν» τόνισε ο Λαβρόφ, απευθυνόμενος στον Πούτιν. Και πρόσθεσε ότι οι ευκαιρίες για διάλογο «δεν έχουν εξαντληθεί».

Ξεκαθάρισε, όμως, ότι οι διπλωματικές προσπάθειες και διαπραγματεύσεις με τη Δύση δεν μπορούν να συνεχιστούν επ' αόριστον. Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα ζητήσει να σταματήσει η «επέκταση προς Ανατολάς» του ΝΑΤΟ.

Ο Λαβρόφ είπε ακόμη στον Πούτιν πως οι ΗΠΑ έχουν διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη μείωση των στρατιωτικών κινδύνων. Και πρόσθεσε ότι οι απαντήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ δεν ήταν ικανοποιητικές.

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα το βίντεο με το τεράστιο τραπέζι στη συνάντηση Πούτιν με Λαβρόφ έχει γίνει viral στα social media, με τα πρώτα memes να κάνουν την εμφάνισή τους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ