Κοσμος

Μαρόκο: Σήμερα η κηδεία του 5χρονου Ραγιάν - Συγκίνηση στη χώρα

Βαρύ πένθος για το μικρό αγόρι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νεκρός ο 5χρονος Ραγιάν στο Μαρόκο - Στιγμιότυπο από την επιχείρηση απεγκλωβισμού του παιδιού
Νεκρός ο 5χρονος Ραγιάν στο Μαρόκο - Στιγμιότυπο από την επιχείρηση απεγκλωβισμού του παιδιού © EPA

Μαρόκο - 5χρονος Ραγιάν: Κηδεύεται σήμερα το αγόρι που απεγκλωβίστηκε νεκρό από το βαθύ πηγάδι.

Σήμερα θα τελεστεί η κηδεία του 5χρονου Ραγιάν, του μικρού αγοριού που πέθανε εγκλωβισμένο σε πηγάδι στο Μαρόκο, βάθους 32 μέτρων, όπου είχε πέσει την περασμένη Τρίτη. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του, την οποία παρακολουθούσαν λεπτό προς λεπτό πολίτες από όλο τον κόσμο, είχε τραγικό τέλος. 

Ο μικρός έπεσε στο πηγάδι που επισκεύαζε ο πατέρας του, όταν διέφυγε της προσοχής των γονιών του. Μετά από πέντε ημέρες στο πηγάδι και ενώ η επιχείρηση των αρχών γινόταν με μεγάλη προσοχή, το παιδί δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και ανασύρθηκε νεκρό. Το πτώμα του συνόδευσαν οι γονείς του στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Ραμπάτ πιθανόν για τη διενέργεια νεκροτομής.

‘Tragic accident’: Moroccan boy stuck in well dies before rescue

Η κηδεία του 5χρονου Ραγιάν πρόκειται να πραγματοποιηθεί νωρίς το απόγευμα στο παλιό κοιμητήριο Ντουάρ Ζαουίγια, που απέχει έξι χιλιόμετρα από το χωριό του παιδιού, το Ιγράν, στο βόρειο Μαρόκο όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο και με έναν συγγενή του που μίλησαν στο AFP.

Οι εικόνες διάσωσης έκαναν τον γύρο του κόσμου. Από την Ευρώπη και την Αφρική μέχρι την Ασία και την Αμερική. Στο χώρο δίπλα από το πηγάδι μαζεύτηκαν δεκάδες Μαροκινοί. Με προσευχές και παροτρύνσεις προσπαθούσαν να δώσουν κουράγιο στους διασώστες.

Five-year-old boy trapped in well for four days has died, Morocco's king says

Μαρόκο: Πώς είχε στηθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού του 5χρονου Ραγιάν

Το άνοιγμα του πηγαδιού ήταν μόλις 45 εκατοστά και στενεύει προς τα κάτω, καθιστώντας απαγορευτικό για τους διασώστες να κατέβουν από το συγκεκριμένο άνοιγμα. Γι' αυτό ελήφθη η απόφαση να χρησιμοποιηθούν εκσκαφείς και μπουλντόζες για να σκάψουν μια μεγάλη τρύπα, βάθους 32 μέτρων δίπλα από το πηγάδι.

Στη συνέχεια οι διασώστες δημιούργησαν ένα τούνελ μήκους 3 μέτρων, μέσα από το οποίο προσέγγισαν το σημείο όπου βρισκόταν παγιδευμένος ο 5χρονος Ραγιάν. Η σήραγγα αυτή αποτελείτο από μεταλλικούς σωλήνες, οι οποίοι προστάτευσαν τους διασώστες από βράχους και ενδεχόμενες κατολισθήσεις.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι το αγόρι έφερε πολλαπλά χτυπήματα στα πόδια, στο κεφάλι και στη σπονδυλική στήλη. Ελικόπτερο βρισκόταν σε ετοιμότητα, προκειμένου να μεταφέρει τον 5χρονο στο νοσοκομείο.

Από εκατοστό σε εκατοστό, οι διασώστες προχωρούσαν παρά πολύ αργά στο τούνελ που οδηγούσε στον θύλακα όπου βρισκόταν για πέμπτη ημέρα παγιδευμένος ο μικρός Ραγιάν.

Μηχανικός που μίλησε νωρίτερα στο δίκτυο 2M της κρατικής τηλεόρασης του Μαρόκου, είχε αναφέρει ότι η προσπάθεια θα κρατήσει αρκετή ώρα. «80 εκατοστά μάς χωρίζουν από τον Ράιαν. Τα γεωτρύπανα δουλεύουν με μεγάλη προσοχή για να αποφευχθεί το λάθος» είχε πει ο Μουνίρ Αλ Ζαζούλι, προσθέτοντας ότι οι διασώστες προωθούνταν 20 εκατοστά του μέτρου κάθε μία ώρα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ