Κοσμος

Spotify: Rock και Κέβιν Τζέιμς στο πλευρό του Τζο Ρόγκαν

Υποστηρίζουν την συνέχιση του «The Joe Rogan Experience» στο Spotify

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Rock και Κέβιν Τζέιμς
Rock και Κέβιν Τζέιμς © EPA

Οι Ντουέιν Τζόνσον, Κέβιν Τζέιμς υποστηρίζουν τον Τζο Ρόγκαν καθώς αυξάνεται η κριτική σε βάρος του για τα Podcast του στο Spotify.

Αυξάνεται ο κύκλος υποστηρικτών του Τζο Ρόγκαν, ο οποίος δέχεται πυρά για διάδοση παραπληροφόρησης σχετικά με τον κορωνοϊό στο podcast του στο Spotify. Πολλοί εξ αυτών ανήκουν στη showbiz ενώ τα πιο ηχηρά ονόματα είναι αυτά του Ντουέιν «The Rock» Τζόνσον και του κωμικού Κέβιν Τζέιμς.

Εκατοντάδες επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή τον Ιανουάριο στην οποία το podcast «The Joe Rogan Experience» επικρίνεται για «μαζική παραπληροφόρηση» και την περασμένη εβδομάδα ο Νιλ Γιανγκ ζήτησε από το Spotify να αφαιρέσει τη μουσική του εάν σχεδίαζε να συνεχίσει να δίνει βήμα στον ηθοποιό, κωμικό, σχολιαστή και παρουσιαστή.

Ο Τζο Ρόγκαν απάντησε με ένα βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται να υπερασπίζεται το podcast του και υπόσχεται να «εξισορροπήσει τα πράγματα» και «τα θέματα έρευνας».

«Δεν προσπαθώ να προωθήσω στοιχεία παραπληροφόρησης» ανέφερε στο βίντεο που κοινοποίησε στον λογαριασμό του στο Instagram. «Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν διαστρεβλωμένη αντίληψη του τι κάνω, ίσως με βάση μικρών ηχητικών αποσπασμάτων ή από τίτλους άρθρων που είναι απαξιωτικοί».

Όσον αφορά την επιλογή του να προσκαλέσει τους γιατρούς, σκεπτικιστές για τα εμβόλια Ρόμπερτ Μαλόουν και Πίτερ ΜακΚάλαφ, ο Ρόγκαν τους περιέγραψε ως «πολύ έξυπνους, πολύ επιτυχημένους ανθρώπους με άποψη που είναι διαφορετική από την κύρια αφήγηση». «Ήθελα να ακούσω ποια είναι η γνώμη τους, τους προσκάλεσα να μιλήσουν και εξαιτίας αυτού, συγκεκριμένα αυτά τα επεισόδια χαρακτηρίζονται επικίνδυνα – περιείχαν επικίνδυνη παραπληροφόρηση» είπε ο παρουσιαστής, η εκπομπή του οποίου αποκτήθηκε από την πλατφόρμα Spotify έναντι 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Υπέροχα πράγματα εδώ αδερφέ» έγραψε ο The Rock. «Άψογα διατυπωμένο. Ανυπομονώ να έρθω μια μέρα και να ξεσκάσω με τεκίλα μαζί σου» ανέφερε.

«Κάνεις εξαιρετική δουλειά» έγραψε η τραγουδίστρια-τραγουδοποιός Jewel.

«Συνέχισε έτσι» σχολίασε ο DJ και δισκογραφικός παραγωγός της ηλεκτρονικής μουσικής Kaskade.

Ο Κέβιν Τζέιμς έγραψε ότι ο Τζο Ρόγκαν είναι αντικειμενικός και αναζητά την αλήθεια. «Σ’ ευχαριστώ. Σ' αγαπώ αδελφέ» ανέφερε.

Η Μάριαν Ουίλιαμσον γκουρού της αυτοβοήθειας, συγγραφέας και πρώην υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ σημείωσε: «Είμαι τριπλά εμβολιασμένη, αλλά (εκτός αν υποστηρίζει το μίσος ή καλεί σε βία) η απαγόρευση του podcast κάποιου είναι το κάψιμο ενός βιβλίου». «Ο Τζο Ρόγκαν θα πρέπει να μιλάει στο podcast του για ό,τι του αρέσει».

Από την άλλη πλευρά ολοένα και περισσότεροι καλλιτέχνες ακολουθούν το παράδειγμα του τραγουδιστή - τραγουδοποιού Νιλ Γιάνγκ και αποσύρουν τη μουσική τους από το Spotify, όπως οι Τζόνι Μίτσελ, Γκράχαμ Νας, Νιλς Λόφγκρεν και India.Arie.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ