Μουσικη

Γιατί ο Νιλ Γιανγκ ζητά να αφαιρεθεί η μουσική του από το Spotify

Λόγω της παρουσίας του αμφιλεγόμενου αρνητή Τζο Ρόγκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Neil Young © Frazer Harrison/Getty Images
Neil Young © Frazer Harrison/Getty Images/Ideal Image

Ο μουσικός Νιλ Γιανγκ ζήτησε να αφαιρεθεί η μουσική του από το Spotify, λόγω της συνεργασίας με τον αντιεμβολιαστή Αμερικανό σχολιαστή Τζο Ρόγκαν.

Ο δημοφιλής μουσικός κατηγόρησε το podcast του Ρόγκαν «The Joe Rogan Experience» για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με την Covid-19 και τα εμβόλια. Το podcast είναι διαθέσιμο για ακρόαση στην πλατφόρμα του Spotify.

Ο Γιανγκ δημοσίευσε μια σχετική ανοιχτή επιστολή στην επίσημη ιστοσελίδα του, η οποία όμως μερικές ώρες μετά διαγράφηκε. Η επιστολή προς τον μάνατζερ και τη δισκογραφική του εταιρεία, έγραφε: «Σας παρακαλώ, να ενημερώσετε άμεσα το Spotify ότι ακυρώνω όλη τη μουσική μου διαθεσιμότητα στην πλατφόρμα όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Ο λόγος που προχωράω σε αυτή την κίνηση είναι γιατί το Spotify διαδίδει ψευδείς πληροφορίες για τα εμβόλια – προκαλώντας πιθανώς θάνατο σε εκείνους που πιστεύουν στην παραπληροφόρηση που διαδίδεται από τους υπεύθυνους του podcast. Σας παρακαλώ να δράσετε σήμερα κιόλας και να με κρατάτε ενήμερο για τον προγραμματισμό σας. Θέλω να ενημερώσετε το Spotify ότι επιθυμώ να αφαιρεθεί όλη η μουσική μου. Μπορούν να έχουν τον Ρόγκαν ή τον Γιανγκ. Όχι και τους δύο».

Ο παρουσιαστής έχει κάνει πολλάκις σχόλια κατά των εμβολίων στα podcast. «Αν είσαι υγιές άτομο, και ασκείσαι όλη την ώρα, και είσαι νέος, και τρως καλά, δεν νομίζω ότι πρέπει να ανησυχείς για το εμβόλιο» έχει πει μεταξύ άλλων.

Στις 5 Ιανουαρίου, το YouTube αφαίρεσε πλάνα από ένα πρόσφατο επεισόδιο του podcast του Ρόγκαν στο οποίο ο οικοδεσπότης μίλησε με τον Δρ Ρόμπερτ Μαλόουν – έναν γιατρό γνωστό για μια σειρά αμφιλεγόμενων δηλώσεων σχετικά με τον Covid 19. Εκεί ο γιατρός έκανε έναν παραλληλισμό μεταξύ της σημερινής αμερικανικής κοινωνίας και της Γερμανίας στις δεκαετίες του 1920 και του 1930, όταν οι Ναζί ήρθαν στην εξουσία, λέγοντας ότι η αμερικανική κοινωνία αναπτύσσει μια «ψύχωση μαζικού σχηματισμού».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ