Τεχνολογια - Επιστημη

Spotify: Μέτρα κατά της παραπληροφόρησης μετά τις αντιδράσεις

Αναφορικά με το podcast του Τζο Ρόγκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Spotify
Spotify © Unsplash/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Το Spotify εξετάζει την υιοθέτηση μέτρων που θα προειδοποιούν τους χρήστες για παραπληροφόρηση - Πληθαίνουν οι φωνές για το podcast του Τζο Ρόγκαν.

Σειρά μέτρων για να περιορίσει την παραπληροφόρηση σχετικά με την πανδημία και τον εμβολιασμό που διακινείται μέσω της πλατφόρμας του αναμένεται να πάρει το Spotify.

Ειδικότερα, έχουν αρχίσει να πληθαίνουν οι αντιδράσεις σχετικά με το podcast «The Joe Rogan Experience» και την παραπληροφόρηση για τον κορωνοϊό, γεγονός που ανάγκασε τον CEO του Spotify, Ντάνιελ Εκ να σχεδιάσει νέα προειδοποίηση που θα παραπέμπει τους χρήστες σε πληροφόρηση που στηρίζεται σε γεγονότα και επιστημονικά θεμελιωμένα στοιχεία για τον κορωνοϊό.

«Με βάση τις αντιδράσεις που είχαμε εδώ και μερικές εβδομάδες, έχει γίνει σαφές για μένα πως έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε περισσότερα για να υπάρξει ισορροπία και για να δώσουμε πρόσβαση σε πληροφόρηση που είναι ευρέως αποδεκτή από τις ιατρικές και τις επιστημονικές κοινότητες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εκ.

Να επισημάνουμε πως ο Αμερικανός παρουσιαστής, Τζο Ρόγκαν, υπέγραψε πέρυσι με το Spotify συμβόλαιο ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων και κατηγορείται ότι αποθαρρύνει τους νέους να εμβολιασθούν και προωθεί την χρήση μίας μη εγκεκριμένης θεραπείας, του Ivermectin, κατά του κορωνοϊού.

Σε αντίδρασή του προς την ανακοίνωση του Spotify, ο Τζο Ρόγκαν δημοσίευσε ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο Instagram όπου αναφέρει ότι δεν προσπαθεί να προωθήσει παραπληροφοριτικά στοιχεία. «Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν διαστρεβλωμένη αντίληψη του τι κάνω, ίσως με βάση μικρών ηχητικών αποσπασμάτων ή τίτλους άρθρων που είναι απαξιωτικοί».

Χάρι και Μέγκαν κατά Spotify για παραπληροφόρηση

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ φαίνεται πως έστρεψαν τα «βέλη» τους κατά του Spotify, το οποίο κατηγορούν πως διατηρεί podcast που παραπληροφορεί σχετικά με τον κορωνοϊό.

Να θυμίσουμε πως και οι Νιλ Γιανγκ και Τζόνι Μίτσελ είχαν καταθέσει επίσημα αιτήματα για απόσυρση της μουσικής τους από το Spotify.

Μετά και το βασιλικό ζευγάρι, μεγαλώνει πολύ ο κύκλος των διασημοτήτων που ασκούν πίεση στην streaming υπηρεσία σχετικά με το αμφιλεγόμενο podcast του Τζο Ρόγκαν που φιλοξενείται στην πλατφόρμα. 

Ειδικότερα, στο εν λόγω podcast με τίτλο «Joe Rogan Experience», ο Αμερικανός παρουσιαστής κατηγορείται πως έχει κάνει ψευδείς και ανακριβείς ισχυρισμούς όσον αφορά την πανδημία και τον εμβολιασμό.

Χάρι και Μέγκαν είχαν κάνει τις πρώτες αντιδράσεις τους τον Απρίλιο, προτρέποντας το Spotify να σταματήσει να παραπληροφορεί τον κόσμο.

«Τον περασμένο Απρίλιο, οι συνιδρυτές άρχισαν να εκφράζουν ανησυχίες στους συνεργάτες μας στο Spotify για τις αληθινές συνέπειες της παραπληροφόρησης για την Covid-19 στην πλατφόρμα. Συνεχίζουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας στο Spotify ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα γίνουν αλλαγές στην πλατφόρμα και να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση αυτής της δημόσιας υγειονομικής κρίσης», δήλωσε την Κυριακή εκπρόσωπος του ιδρύματός τους, Archewell.  

Ακόμα, να θυμίσουμε πως λίγες ημέρες πριν, μια ομάδα περισσότερων από 250 επιστημόνων, γιατρών και νοσηλευτών έγραψαν ανοιχτή επιστολή στο Spotify, καταδικάζοντας την υπηρεσία που φιλοξενούσε το podcast του Ρόγκαν.

Από την πλευρά του, το Spotify ανακοίνωσε πως το ζεύγος «θα παρουσιάσει και θα είναι παραγωγοί podcasts με στόχο να “χτίσουν” μια κοινότητα μέσα από εμπειρίες, αφηγήσεις και αξίες που θα εμπνεύσουν». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ