Πανεπ. Οξφόρδης: Δεν θα υπάρξει κύμα νοσηλειών και θανάτων
Τι αναφέρει ο Βασιλικός Καθηγητής Ιατρικής Σερ Τζον Μπελ
Η παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού δεν είναι η ίδια νόσος με αυτή που αντιμετωπίζαμε πριν από έναν χρόνο σύμφωνα με Βρετανό καθηγητή.
Την εκτίμηση ότι η παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού δεν είναι η ίδια νόσος με αυτή που αντιμετώπισε ο πλανήτης πριν από έναν χρόνο εξέφρασε ραδιόφωνο του BBC ένας εκ των κορυφαίων Βρετανών επιστημόνων, ο Βασιλικός καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σερ Τζον Μπελ.
Παράλληλα, ο σερ Τζο Μπέλ ο οποίος είπε ότι τα υπερβολικά υψηλά επίπεδα νοσηλειών και θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πλέον «παρελθόν», πρόσθεσε ότι η νόσος «μοιάζει να είναι λιγότερο σοβαρή και πολλοί ασθενείς περνούν σχετικά μικρό διάστημα στο νοσοκομείο».
«Οι φοβερές σκηνές που είδαμε πριν από έναν χρόνο με μονάδες εντατικής θεραπείας να είναι γεμάτες, πολλούς ανθρώπους να πεθαίνουν πρόωρα, αυτά είναι πλέον παρελθόν κατά την άποψή μου και νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε καθησυχασμένοι ότι αυτό θα συνεχιστεί», είπε ο σερ Τζον Μπελ.
Όπως πρόσθεσε, είναι λιγότεροι πλέον οι ασθενείς που χρειάζονται οξυγόνο κατά τη νοσηλεία τους και ο μέρος όρος των νοσηλειών έχει μειωθεί στις τρεις ημέρες.
Τόνισε δε ότι έχει την αίσθηση πως οι Βρετανοί πολίτες έχουν συμπεριφερθεί «αρκετά υπεύθυνα» υπό την απειλή της Όμικρον, περιορίζοντας τις κοινωνικές επαφές τους και επιδεικνύοντας προσοχή.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αν δεν το κάνουμε εμείς αυτό, θα την καταλάβουν η Ρωσία ή η Κίνα»
Η θέαση των εξελίξεων χωρίς την ουσιαστική πρόταση αποτελεσματικών λύσεων
Οι Ιρανοί επιχειρούν να οδηγήσουν μαζικά τη χώρα τους στην επόμενη μέρα
Πώς θα είναι οι ζωές μας τα επόμενα χρόνια;
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Ζυγίζει τις επιλογές του ο Τραμπ
Οι επιλογές που εξετάζονται για να προστατευθεί η εδαφική ακεραιότητά της
H ανάλυση του Bloomberg
Η ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις
Η ανάρτηση του Ιρανού βιρτουόζου
Πάνω από 10.000 οι συλλήψεις - Ζυγίζει τις επιλογές του ο Τραμπ
«Όχι στην τρομοκρατική Ισλαμική Δημοκρατία», φώναζαν υποστηρικτές του Παχλεβί
Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στις απειλές Τραμπ
Στο ναδίρ οι σχέσεις Ουάσιγκτον - Αβάνας
Διάφοροι άλλοι καλλιτέχνες συνεχίζουν να δημοσιεύουν δηλώσεις κατά της ICE στο διαδίκτυο
Το μυώδες σώμα κερδίζει δημοτικότητα για πολλές γυναίκες στην εποχή του Ozempic
Τι αναφέρει η αμερικανική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων HRANA
Στους 466 οι νεκροί διαδηλωτές
Ο ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι η Κούβα έχει το απόλυτο δικαίωμα να εισάγει καύσιμα από όπου θέλει
Παραιτείται από τον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης η σύζυγος Χριστοδουλίδη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.