Κοσμος

Κρεμλίνο: «Οι αντιεμβολιαστές θέλουν να εξοντώσουν τον λαό»

Εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στη Μόσχα ένας άνδρας περνά μπροστά από γκράφιτι - Σταθερά πάνω από 30.000 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Ρωσία
Στη Μόσχα ένας άνδρας περνά μπροστά από γκράφιτι - Σταθερά πάνω από 30.000 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Ρωσία © EPA/YURI KOCHETKOV

Στη Ρωσία οι αντιεμβολιαστές στοχεύουν στην εξόντωση του λαού, ανέφερε το Κρεμλίνο, την ώρα που επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον.

Τα όσα ισχυρίζονται στη Ρωσία εκείνοι που αρνούνται την αναγκαιότητα του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό, απηχούν τη στρατηγική εξόντωσης του ρωσικού λαού. Αυτό δήλωσε σήμερα Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 ο επικεφαλής της διεύθυνσης κοινωνικών προγραμμάτων της διοίκησης της ρωσικής προεδρίας Σεργκέι Νόβικοφ.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στη Ρωσία είναι σταθερά πάνω από τις 30.000 εδώ και αρκετές ημέρες, την ώρα που επιβεβαιώθηκαν και οι πρώτες μολύνσεις Covid-19 της μετάλλαξης Όμικρον.

«Σήμερα οι αντιεμβολιαστές μάς παρουσιάζουν θέσεις που λένε ότι ακόμη δεν έχει αποδειχθεί (η αποτελεσματικότητα) του εμβολίου, ενώ εν τω μεταξύ χιλιάδες άνθρωποι θα πεθαίνουν κάθε μέρα. Θεωρείται ότι αυτό είναι δημοκρατία, ελεύθερη έκφραση της προσωπικής άποψης. Όχι, αυτό είναι στρατηγική εξόντωσης του λαού και αυτό απλώς πρέπει να το γνωρίζουμε» ανέφερε ο Νόβικόφ.

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι το τελευταίο 24ωρο στη Ρωσία καταγράφηκαν 1.184 θάνατοι, εκ των οποίων 92 στη Μόσχα.

 

Πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στη Ρωσία

Νωρίτερα, η Ρωσία ανέφερε τα πρώτα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον. Πρόκειται για δύο ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική.

Το ρωσικό Interfax επικαλέστηκε το εθνικό παρατηρητήριο δημόσιας υγείας Rospotrebnadzor, σύμφωνα με το οποίο 10 άνθρωποι που επέστρεψαν από την Νότια Αφρική βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Το RIA μετέδωσε ότι η Όμικρον εντοπίστηκε σε δύο ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική. Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν την περασμένη εβδομάδα ζήτησε από την κυβέρνηση στη Ρωσία να προετοιμάσει ένα σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της μετάλλαξης Όμικρον, επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό να διατηρηθούν οι προμήθειες φαρμάκων, οξυγόνου και νοσοκομειακών κλινών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Aκολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ