- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι υποχρεωτικός εμβολιασμός στη χώρα πρέπει να ισχύσει από τον Φεβρουάριο.
Υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού από τον Φεβρουάριο ζήτησε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως «πολύ σοβαρή» και σημειώνοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων έχει σταθεροποιηθεί αλλά σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι θα πρέπει να κλείνουν νυχτερινά μαγαζιά όταν ο αριθμός των κρουσμάτων θα ξεπερνά ένα συγκεκριμένο όριο.
Η Άνγκελα Μέρκελ, όπως μεταδίδει το Reuters, σημείωσε συγκεκριμένα: «Καταλάβαμε ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πως πρέπει να λάβουμε περαιτέρω μέτρα από αυτά που έχουν ήδη ληφθεί». Και συνέχισε: «Για να γίνει αυτό, πρέπει να ‘‘σπάσει’’ το τέταρτο κύμα και αυτό δεν έχει ακόμη επιτευχθεί», είπε προσθέτοντας πως η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ από τον Φεβρουάριο του 2022 αφού συζητηθεί στη Bundestag και μετά, φυσικά, από καθοδήγηση από το Συμβούλιο Δεοντολογίας της Γερμανίας.
Γερμανία: Lockdown για ανεμβολίαστους
Επίσης, η Γερμανία προχωρά σε αυστηρό lockdown για τους ανεμβολίαστους, με απαγόρευση στην πρόσβαση σε δημόσιους χώρους εκτός από τις βασικές επιχειρήσεις όπως σούπερ μάρκετ και φαρμακεία, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσαν πριν από λίγο η απερχόμενη καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, και ο διάδοχός της, Όλαφ Σολτς, μετά από συνομιλίες με περιφερειακούς ηγέτες.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.