Κοσμος

Tο CNN απέλυσε τον Κρις Κουόμο γιατί κάλυπτε τον αδελφό του

Ο κυβερνήτης Κουόμο είχε παραιτηθεί μετά το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άντριου και Κρις Κουόμο
Άντριου και Κρις Κουόμο (από αριστερά) © Getty Images/Ideal Image

Το CNN ανέστειλε «επ' αόριστον» τον παρουσιαστή Κρις Κουόμο μετά τις αποκαλύψεις για την προσπάθεια του να υπερασπιστεί τον αδελφό του, Άντριου.

Το CNN ανέστειλε «επ' αόριστον» τον παρουσιαστή Κρις Κουόμο μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με τον μυστικό ρόλο του στην προσπάθεια να υπερασπιστεί τον αδελφό του, Άντριου Κουόμο, ο οποίος παραιτήθηκε από κυβερνήτης της Νέας Υόρκης μετά τις καταγγελίες 11 γυναικών για σεξουαλική παρενόχληση. 

Η κίνηση ήρθε μια ημέρα αφότου η πολιτειακή γενική εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς έδωσε στη δημοσιότητα ένα πλήθος αρχείων που περιλαμβάνουν κείμενα που δείχνουν ότι ο παρουσιαστής του «Cuomo Prime Time» συμφώνησε να επικοινωνήσει με «πηγές» της βιομηχανίας ειδήσεων για εκ των προτέρων πληροφορίες σχετικά με αναφορές που αφορούσαν το μεγαλύτερο αδερφό του.

Σε ανακοίνωση του το CNN αναφέρει ότι το νέο υλικό «έριξε φως στην ανάμειξη του Κρις Κουόμο στην υπεράσπιση του αδελφού του».

«Όταν ο Κρις μας παραδέχτηκε ότι είχε προσφέρει συμβουλές στο προσωπικό του αδελφού του, παραβίασε τους κανόνες μας και το αναγνωρίσαμε δημόσια. Αλλά εκτιμήσαμε επίσης τη μοναδική θέση στην οποία βρισκόταν και κατανοήσαμε την ανάγκη του να βάλει την οικογένεια σε πρώτη θέση και τη δουλειά σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο, αυτά τα έγγραφα δείχνουν μεγαλύτερο επίπεδο συμμετοχής στις προσπάθειες του αδελφού του από ό,τι γνωρίζαμε προηγουμένως. Ως αποτέλεσμα, έχουμε αναστείλει τον Κρις επ' αόριστον, εν αναμονή περαιτέρω αξιολόγησης», καταλήγει η ανακοίνωση του  αμερικανικού καλωδιακού και δορυφορικού ενημερωτικού τηλεοπτικού δικτύου.

Τον περασμένο Αύγουστο ο κυβερνήτης Άντριου Κούομο αφού ζήτησε συγγνώμη από τις 11 γυναίκες που, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα, παρενόχλησε, ανακοίνωσε ότι παραιτείται. Ο ίδιος χαρακτήρισε την εισαγγελική έκθεση «ψευδή», αλλά είπε ότι η απόφασή του να αποχωρήσει από το αξιωμά του, είναι προς το συμφέρον των κατοίκων της Νέας Υόρκης. Πρόσθεσε, ακόμα, πως αποδέχεται την «πλήρη ευθύνη» για την πιθανή προσβολή οποιουδήποτε.

Υπενθυμίζεται ότι την άνοιξη του 2020, ο Αντριου Κουόμο πρόβαλε ως ηγέτης εθνικού διαμετρήματος. Στην καθημερινή ενημέρωση των συμπολιτών του για την πορεία της πανδημίας, ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Νέας Υόρκης εμφανιζόταν ως ο αντίποδας του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ: συγκροτημένος, πειστικός όταν τόνιζε την ανάγκη της μάσκας και της κοινωνικής αποστασιοποίησης, δυναμικός στον συντονισμό του τιτάνιου αγώνα των πολιτειακών αρχών. Πολλοί αναλυτές στοιχημάτιζαν ότι σύντομα θα διεκδικούσε το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, ιδέα με την οποία ερωτοτροπούσε, χωρίς επιτυχία, και ο πατέρας του, Μάριο Κουόμο, επίσης κυβερνήτης της πολιτείας τις δεκαετίες του 1980 και του 1990.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ