Κοσμος

O Μπάιντεν ανανεώνει τη θητεία του επικεφαλής της Fed

Λόγω της «αποφασιστικότητας» που επέδειξε κατά τις πρώτες ημέρες της κρίσης της πανδημίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παραμένει στο τιμόνι της Fed o Τζερόμ Πάουελ για δεύτερη θητεία
Ο επικεφαλής της FED Τζερόμ Πάουελ © EPA Pool

Στη θέση του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ θα παραμείνει ο Jerome Powell, ο οποίος προτάθηκε από τον πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, για δεύτερη διαδοχική 4ετία.

Ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ θα παραμείνει στη θέση του για δεύτερη θητεία όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπογραμμίζοντας τις ηγετικές ικανότητες που επέδειξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Παράλληλα ο Μπάιντεν έδωσε τέλος στη φημολογία που είχε αναπτυχθεί τις τελευταίες εβδομάδες για αντικατάστασή του από την Λάελ Μπρέιναρντ, η οποία πάντως προάγεται σε αντιπρόεδρος της Fed.

Η πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ πλέον θα πρέπει να επιβεβαιωθεί στο σώμα της Γερουσίας της χώρας, όπου διατηρούν την πλειοψηφία (με την ψήφο της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις εφόσον χρειαστεί) οι Δημοκρατικοί.

Σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά, η κεντρική τράπεζα βρίσκεται σε φάση σταδιακής απόσυρσης αυτής της πολιτικής, περικόπτοντας το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και προαναγγέλλοντας μια πιθανή αύξηση των επιτοκίων εντός του 2022. Άλλωστε, η απειλή του πληθωρισμού ήδη πλανάται πάνω από το εισόδημα των Αμερικανών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάουελ βρίσκεται στη θέση του επικεφαλής από το 2018, επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη νυν υπουργό Οικονομικών, Τζάνετ Γέλλεν, η οποία ήταν η πρώτη γυναίκα στο «τιμόνι» τόσο της Fed όσο και του υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ