Κοσμος

Ελβετία: Τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να παντρεύονται από το 2022

Η εκστρατεία «Γάμος για Όλους» και το δημοψήφισμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κανονικά οι γάμοι για τα ομόφυλα ζευγάρια στην Ελβετία από τον Ιούλιο του 2022 (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Κανονικά οι γάμοι για τα ομόφυλα ζευγάρια στην Ελβετία από τον Ιούλιο του 2022 (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © Pixabay

Στην Ελβετία τα ομόφυλα ζευγάρια θα μπορούν να παντρεύονται από το 2022, καθώς η κυβέρνηση θέτει σε ισχύ το αποτέλεσμα του σχετικού δημοψηφίσματος.

Τα ομόφυλα ζευγάρια θα μπορούν να παντρεύονται στην Ελβετία από την 1η Ιουλίου 2022, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας, θέτοντας σε ισχύ το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το θέμα αυτό. Υπενθυμίζεται ότι στο δημοψήφισμα οι Ελβετοί είπαν «ναι» στον γάμο ομοφυλόφιλων.

Ειδικότερα, οι ψηφοφόροι στην Ελβετία ενέκριναν την πρωτοβουλία «Γάμος για όλους» με πλειοψηφία σχεδόν 2/3, καθιστώντας την Ελβετία μια από τις τελευταίες χώρες στη δυτική Ευρώπη που νομιμοποιεί τον γάμο μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου.

Σε μια διαδικασία δύο σταδίων, ο γάμος των ζευγαριών ιδίου φύλου που έχουν παντρευτεί στο εξωτερικό θα αναγνωριστεί από τις αρχές του Ιανουαρίου. Προηγουμένως, τα ζευγάρια αυτά θεωρείτο ότι είχαν μια καταχωρισμένη σχέση συμβίωσης.

Ο νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ έξι μήνες αργότερα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα επιτραπεί στα ζευγάρια να παντρευτούν ή να μετατρέψουν την καταχωρισμένη σχέση συμβίωσης που έχουν από την 1η Ιουλίου 2022.

Τα έγγραφα για την τέλεση των γάμων θα μπορούν να υποβληθούν πριν από αυτήν την ημερομηνία, προσθέτει η κυβέρνηση στην ανακοίνωσή της. Μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα επιτραπούν άλλες καταχωρισμένες σχέσεις συμβίωσης.

«Γάμος για Όλους»: Η εκστρατεία στην Ελβετία για να μπορούν να παντρεύονται τα ομόφυλα ζευγάρια

Οι υπέρμαχοι του «Γάμου για Όλους» αναμένουν ότι μερικές εκατοντάδες άνθρωποι θα επωφεληθούν της τροποποίησης του νόμου το πρώτο έτος της εφαρμογής του.

«Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και που αυτό γίνεται τώρα νόμος» δήλωσε σήμερα Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 η Μαρία φον Κένελ, συμπρόεδρος της εκστρατείας «Γάμος για Όλους» στην Ελβετία.

«Αγωνιζόμασταν για ισότητα στον γάμο για 30 χρόνια και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν μια ιστορική στιγμή» κατέληξε, σχολιάζοντας το γεγονός ότι από το 2022 τα ομόφυλα ζευγάρια στην Ελβετία θα μπορούν να παντρεύονται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ