Κοσμος

Παντρεύτηκε η Μαλάλα Γιουσαφζάι (εικόνες)

Η κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης επέζησε σε ηλικία 15 ετών επίθεσης από Ταλιμπάν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παντρεύτηκε η κάτοχος Νόμπελ Ειρήνης Μαλάλα Γιουσαφζάι
Παντρεύτηκε η κάτοχος Νόμπελ Ειρήνης Μαλάλα Γιουσαφζάι © Twitter/@Malala

Μαλάλα Γιουσαφζάι: Παντρεύτηκε στο Μπέρμιγχαμ η 24χρονος κάτοχος Νόμπελ Ειρήνης.

Παντρεύτηκε η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η ακτιβίστρια υπέρ της εκπαίδευσης των κοριτσιών και κάτοχος βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, η οποία επέζησε σε ηλικία 15 ετών από επίθεση εναντίον της από έναν ένοπλο Ταλιμπάν στο Πακιστάν.

Η 24χρονη Μαλάλα Γιουσαφζάι, η οποία ζει στη Μεγάλη Βρετανία, είπε πως η ίδια και ο σύζυγός της, τον οποίο κατονόμασε μονάχα ως Άσερ, παντρεύτηκαν στην πόλη του Μπέρμιγχαμ και γιόρτασαν τον γάμο τους στο σπίτι τους με φίλους.

«Η σημερινή είναι μια πολύτιμη ημέρα στη ζωή μου. Ο Άσερ κι εγώ παντρευτήκαμε για να είμαστε σύντροφοι για μια ζωή», έγραψε η ίδια στο Twitter, προσθέτοντας τέσσερις φωτογραφίες στην ανάρτησή της.

Η Μαλάλα δεν έδωσε άλλες πληροφορίες σχετικά με τον σύζυγό της εκτός από το μικρό του όνομα.

Χρήστες του διαδικτύου τον κατονόμασαν ως Άσερ Μάλικ, γενικό διευθυντή του Cricket Board’s High Performance Centre του Πακιστάν. Το Reuters δεν έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή.

 Μαλάλα Γιουσαφζάι: Δεν ήταν σίγουρη εάν θα παντρευόταν ποτέ

Η Μαλάλα χαίρει θαυμασμού σε πολλές περιοχές του κόσμου, ιδίως σε χώρες της Δύσης, για το προσωπικό θάρρος της και την ευγλωττία της στην πρόκριση των δικαιωμάτων των γυναικών και των κοριτσιών. Στο Πακιστάν, ο ακτιβισμός της διχάζει την κοινή γνώμη.

Φέτος τον Ιούλιο, η Μαλάλα είπε στη βρετανική Vogue ότι δεν ήταν σίγουρη εάν θα παντρευόταν ποτέ.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι πρέπει να παντρεύονται. Εάν θέλεις να έχεις ένα πρόσωπο στη ζωή σου, γιατί θα πρέπει να υπογράφεις πιστοποιητικά γάμου, γιατί να μην είναι απλά μια συντροφιά;», είχε διερωτηθεί.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ