Βρέθηκε το μαύρο κουτί του αλγερινού αεροσκάφους
Πριν χαθεί η επαφή το πλήρωμα ανέφερε σοβαρή επιδείνωση του καιρού
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε και επισήμως ότι δεν υπάρχουν επιζώντες της πτήσης AH5017 των Αλγερινών Αερογραμμών και πρόσθεσε ότι ήδη έχει ανακαλυφθεί το ένα από τα «μαύρα κουτιά» του αλγερινού αεροσκάφους, με Γάλλους στρατιώτες να έχουν φθάσει στο σημείο όπου βρίσκονται τα συντρίμμια, στο έδαφος του Μάλι. Το σημείο της συντριβής βρίσκεται κοντά στα σύνορα του Μάλι με την Μπουρκίνα Φάσο. Η επαφή των πιλότων με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας χάθηκε λίγα λεπτά αφού το πλήρωμα ανέφερε σοβαρή επιδείνωση του καιρού. Μεταξύ των 116 επιβαινόντων στο αεροσκάφος βρίσκονταν 51 Γάλλοι υπήκοοι. Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζενέβ τόνισε στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο RTL ότι το αεροσκάφος κατεστράφη ολοσχερώς από την πρώτη στιγμή της συντριβής του. «Θεωρούμε ότι το αεροσκάφος συνετρίβη για λόγους οι οποίοι αφορούν τις καιρικές συνθήκες, μολονότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αποκλειστεί καμία πιθανή θεωρία», ανέφερε ο Γάλλος υπουργός. Υπενθυμίζεται ότι το αεροπλάνο τύπου McDonnell Douglas MD-83 είχε ναυλωθεί στην αλγερινή εταιρεία από την ισπανική ιδιωτική αεροπορική εταιρεία Swiftair.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κορυφώνεται η ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης
Άκαρπη η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών
Βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης το 2003
406 πολιτικοί κρατούμενοι έχουν απελευθερωθεί το τελευταίο διάστημα
Tι αναφέρει η Ιρανή ακτιβίστρια
Ο 82χρονος τραγουδιστής κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και καταναγκαστική εργασία
Είναι η τέταρτη πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αμερικανοί και Βρετανοί εκκενώνουν βάσεις από τη γύρω περιοχή
Τα κύματα έφτασαν σύμφωνα με πληροφορίες σε ύψος 5 μέτρων
Πρόκειται για την πιο άμεση απειλή της Τεχεράνης προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Σε πρόχειρο νεκροτομείο κοντά στην Τεχεράνη
Όλο αυτόν τον καιρό επικρατούσε μια μορφή εφησυχασμού έναντι της ιρανικής θεοκρατίας. Τώρα επικρατεί αμηχανία.
Η συμμορία διέφυγε και η αξία της λείας δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή
Οι αποφυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων, που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς
Δεδομένων των κακών διατροφικών του συνηθειών
Οι Ιρανοί αγωνίζονται για κάτι που αποτελεί τον πυρήνα και δικών μας αξιών, όσων έχουμε τη μεγάλη τύχη να ζούμε σε μια δυτική δημοκρατία
Η αντίδραση της Κοπεγχάγης στις απειλές του Τραμπ
Για πρώτη φορά από το 2010 απειλείται η κυριαρχία του Ούγγρου πρωθυπουργού
Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Ιράν, ενώ το καθεστώς απάντησε με μπλακάουτ και καταστολή. Από την Αθήνα, η Νάζια Ματάνι περιγράφει τη στιγμή που «η πλειοψηφία βγήκε επιτέλους στο φως»
9% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας δηλώνουν αγρότες, σύμφωνα με τη Eurostat.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.