- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κριτική στην φον ντερ Λάιεν για την πτήση των... 50 χιλιομέτρων
Δεν πήρε το τρένο για να διανύσει την απόσταση Βιέννη - Μπρατισλάβα
Αυστηρή κριτική από Γερμανικά ΜΜΕ στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν η οποία πήρε αεροπλάνο για να κάνει τα μόλις 50 χλμ της απόστασης Βιέννη - Μπρατισλάβα.
Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαίων Φορολογουμένων, Μάικλ Γιάγκερ, επέκρινε την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν γιατί χρησιμοποιησε αεροσκάφος για να κάνει μια πτήση, διάρκειας μόλις 19 λεπτών.
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι 18 από τα 34 επίσημα ταξίδια της, από τότε που ανέλαβε την ηγεσία στην Κομισιόν τον Δεκέμβριο του 2019, τα έκανε με αεροπλάνο, παρά τη δέσμευσή της να καταστήσει το μπλοκ ουδέτερο από εκπομπές άνθρακα έως το 2050.
Η φον ντερ Λάιεν ταξίδεψε με ιδιωτικό αεροσκάφος από τη Βιέννη στην κοντινή Μπρατισλάβα τον περασμένο Ιούνιο, τόνισε ο Γιάγκερ σε συνέντευξή του στην "BILD". Χαρακτήρισε μάλιστα την πτήση αυτή για μια τόσο μικρή απόσταση ως "οικολογικό αμάρτημα". «Κόστισε πολλά χρήματα από φόρους, πολύ χρόνο για να φτάσει από και προς τα αεροδρόμια και πάνω από όλα: πολλή αξιοπιστία», υποστήριξε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαίων Φορολογουμένων.
Η Γερμανίδα βουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Γιάννα Σίμκε τόνισε επίσης απευθυνόμενη στην πρόεδρο της Κομισιόν και πρώην υπουργό Άμυνας της Γερμανίας πως «αν θέλεις την αλλαγή, πρέπει να δίνει το παράδειγμα»
Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δικαιολόγησε την πτήση, μιλώντας στην Bild: «Εκείνη τη χρονική στιγμή , η Πρόεδρος είχε ταξιδεύσει σε επτά χώρες σε δύο ημέρες. Εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις, αλλά υλικοτεχνικά δεν υπήρχε άλλη επιλογή». Όπως αναφέρει η γερμανική «η πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής μιλάει συνεχώς για την προστασία του κλίματος, η ίδια όμως δεν φαίνεται να παίρνει το θέμα πολύ στα σοβαρά».
Το ίδιο βράδυ ο φον ντερ Λάιεν πέταξε μάλιστα στη Ρίγα με ιδιωτικό αεροπλάνο. «Επιπλέον, υπήρχαν ανησυχίες σχετικά με τη χρήση προγραμματισμένων πτήσεων ή τρένων λόγω του κορωνοιού» υποστήριξε ο εκπρόσωπος της ΕΕ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.