- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κριστιάν Καρεμπέ: Ο προπάππους του σε κλουβί ζωολογικού κήπου
Σοκαριστικές αποκαλύψεις από το νυν στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός
Ο Γουίλι Καρεμπέ, προπάππους του Κριστιάν, είχε εκτεθεί σε ζωολογικό κήπο στη Γερμανία ως «κανίβαλος»
Πρώτη είδηση σε διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι σήμερα η αποκάλυψη που έκανε το τηλεοπτικό δίκτυο NDR σχετικά με τα απάνθρωπα βασανιστήρια που έλαβαν χώρα στον φημισμένο ζωολογικό κήπο του Αμβούργου, Χάγκενμπεκ, στον οποίο αντί για ζώα, κρατούνταν αιχμάλωτοι άνθρωποι. Στο ντοκιμαντέρ μιλάει και ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ, του οποίου οι αποκαλύψεις είναι σοκαριστικές.
Ο Καρεμπέ πρώην ποδοσφαιριστής, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Γαλλίας και νυν Σύμβουλος Στρατηγικής της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός μίλησε για πρώτη φορά για την τραγική εμπειρία που είχε ο προπάππους του.
Ο Καρεμπέ αναφέρθηκε στα όσα έζησε στον ζωολογικό κήπο του Χάγκενμπεκ στο Αμβούργο, όπου τη δεκαετία του 1930 είχαν συμβεί αγριότητες. Ένας από τους ανθρώπους που ήταν φυλακισμένοι και εκτίθεντο σαν ζώα, ήταν και ο Γουίλι Καρεμπέ.
Αναφερόμενος στην ιστορία των προγόνων του δήλωσε πως ο προπάππους του, Γουίλι μαζί με κάποιους συμπατριώτες του, μεταφέρθηκαν από την Νέα Καληδονία στο Παρίσι το 1931 καθώς όπως τόνισε νόμιζαν ότι θα συναντήσουν επίσημους της κυβέρνησης. Όταν έφτασαν στην Γαλλία αγοράστηκαν από τον ζωολογικό κήπο της πρωτεύουσας της χώρας και στη συνέχεια στον φημισμένο του Αμβούργου, εκεί όπου παρουσιάστηκαν ως «οι τελευταίοι κανίβαλοι των νοτίων θαλασσών».
Μάλιστα στο Χάγκενμπεκ εξαναγκάστηκαν να κάνουν παραστάσεις σαν ζώα. Αυτή η αποικιακή ανθρώπινη έκθεση ήταν τότε θέαμα για διασκέδαση και μάλιστα προσκλήθηκε και στη μεγάλη γιορτή του Μονάχου, το Oktoberfest.
«Ένιωθαν σαν σκλάβοι, ήταν δύσκολο γι’ αυτούς» λέει ο Σύμβουλος Στρατηγικής της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Καρεμπέ έμαθε γι' αυτές τις ταπεινώσεις, που έπρεπε να υπομείνει ο προπάππος του μέσα από ένα μυθιστόρημα, που εκδόθηκε το 1998 με τίτλο "Cannibale" του συγγραφέα Didier Daeninckx καθώς μέχρι τότε δεν γνώριζε απολύτως τίποτα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι ο πόλεμος στο Ιράν εισέρχεται σε νέα φάση
Οι ΗΠΑ βύθισαν πλοίο με drone, μπαράζ χτυπημάτων του Ιράν σε χώρες του Κόλπου
«Η σοβαρότητα των οικονομικών συνεπειών θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια τους»
Οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η επιστροφή του τραμπισμού πιέζουν την Ευρώπη να ορίσει τη δική της στρατηγική και αξιακή κατεύθυνση.
«Δεν έχω την παραμικρή ανησυχία για αυτό», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μακρόν για την κρίση στη Μέση Ανατολή
«Το πρόβλημά μας είναι οι πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Προειδοποιήσεις για αυξημένη απειλή επιθέσεων, κυβερνοεπιθέσεων και ριζοσπαστικοποίησης
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν σκοτώθηκε το προηγούμενο Σάββατο μετά από βομβαρδισμό
Η κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο – Στα τέλη Σεπτεμβρίου πιθανό το δημοψήφισμα για τις συνομιλίες με ΕΕ
Το υψηλό κόστος των Patriot οδηγεί ΗΠΑ και χώρες του Κόλπου σε ουκρανικά anti-drones χαμηλού κόστους
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου προαναγγέλλει «και άλλες εκπλήξεις» για την Τεχεράνη
Ο Τραμπ επιτίθεται στον Χέρτζογκ και ζητά άμεση χάρη στον Νετανιάχου - Το Ισραήλ επικαλείται το κράτος δικαίου
Στη θέση της ο γερουσιαστής Μαρκγουέιν Μάλιν από την Οκλαχόμα
Απομακρύνθηκε βίαια από φρουρούς ενώ φώναζε συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης σε ακρόαση της Γερουσίας
Η κρατική τηλεόραση δεν έδωσε καμία άλλη διευκρίνιση
«Να μπει τέλος στις επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος
«Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια», δηλώνει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Δεν σκοπεύουμε να κλείσουμε προς το παρόν τα Στενά του Ορμούζ», διαβεβαιώνει ο Ιρανός ΥΠΕΞ
Βαλλιστικός πύραυλος έπληξε εγκατάσταση στο Μααμίρ με περιορισμένες ζημιές, χωρίς ανθρώπινες απώλειες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.