Κοσμος

Πόσο πουλήθηκε ο μεγαλύτερος σκελετός στον κόσμο

Ο τρικεράτωψ «Big John»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ο μεγαλύτερος τρικεράτωψ στον κόσμο
Πωλήθηκε ο μεγαλύτερος τρικεράτωψ στον κόσμο για σχεδόν 7 εκατομμύρια

Ο μεγαλύτερος τρικεράτωψ στον κόσμο πωλήθηκε σε έναν ανώνυμο Αμερικανό συλλέκτη έναντι του ποσού των 6.65 εκατομμύρια ευρώ.

Ανώνυμος, Αμερικανός συλλέκτης αγόρασε τα απομεινάρια του «Big John» του μεγαλύτερου τρικεράτοπα που ανακάλυψαν ποτέ οι παλαιοντολόγοι, για 6.65 εκατομμύρια ευρώ σε μια δημοπρασία στο Παρίσι την Πέμπτη.

Ο «Big John», που πήρε το όνομά του από τον ιδιοκτήτη της φάρμας όπου βρέθηκαν τα οστά του περιπλανούνταν στη σημερινή Νότια Ντακότα πριν από 66 εκατομμύρια χρόνια.  Ο σκελετός που ανακαλύφθηκε το 2014 είναι ολοκληρωμένος σε ποσοστό άνω του 60% έχει μήκος οκτώ μέτρα ενώ το κρανίο που είναι ολοκληρωμένο σε ποσοστό 75% έχει διάμετρο δύο μέτρων. Ο σκελετός «Big John» είχε καλυφθεί από ένα παχύ στρώμα λάσπης γεγονός που τον βοήθησε να διατηρηθεί σε εξαιρετική κατάσταση.

Το μήκος του εφτανε τα 7- 9 μ. (1 μέτρο είχαν μόνο τα κέρατά του), ύψος μέχρι 3 μ. και βάρος που έφτανε τους 6 - 12 τόνους. Είχε 2 μεγάλα μετωπιαία κέρατα κι ένα μικρότερο στο ρύγχος του. Με αυτά αμυνόταν ενάντια στους εχθρούς του ενώ τα αρσενικά πάλευαν με τα κέρατα μεταξύ τους για την απόκτηση δικαιώματος στο ζευγάρωμα. Από τη μελέτη του σκελετού προκύπτει ότι ο Big John σκοτώθηκε κατά πάσα πιθανότητα σε μια αναμέτρηση με άλλον τρικεράτοπα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ