Κοσμος

Βρετανία: Γυναίκα παραλίγο να πετάξει δαχτυλίδι 34 καρατιών

Υπολογίζεται στα 2 εκατομμύρια λίρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παραλίγο να πετάξει δαχτυλίδι αξίας 2 εκατομμυρίων λιρών
Διαμαντένιο δαχτυλίδι (Φώτο αρχείου) © Getty Images/Ideal Image

Μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Αγγλία λίγο έλειψε να πετάξει ένα δαχτυλίδι, το οποίο έχει αξία 2 εκατομμύρια λίρες.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Αγγλία λίγο έλειψε να πετάξει ένα δαχτυλίδι, το οποίο υπολογίζεται ότι έχει αξία 2 εκατομμυρίων λιρών. Το δαχτυλίδι βρέθηκε στα χέρια της πριν από πολλά χρόνια από κατάστημα μεταχειρισμένων ειδών.

Η γυναίκα καθάριζε πράγματα στο σπίτι της και  υπέθεσε ότι το δαχτυλίδι δεν θα είχε ιδιαίτερη αξία. Ένας γείτονας την έπεισε να το πάει σε κάποιον ειδικό για να εκτιμήσει την πέτρα και όταν το έκανε της είπαν ότι η πραγματική αξία του δαχτυλιδιού ήταν «εκτός κλίμακας».

Ένας εκτιμητής είπε στο BBC ότι η γυναίκα περιπλανιόταν στους δρόμους με το δαχτυλίδι και όταν τον βρήκε, τον ρώτησε αν θα μπορούσε να το εκτιμήσει. «Σκέφτηκε περνώντας να με ρωτήσει. Ήταν σε ένα κουτί μαζί με τα γαμήλια αντικείμενά της και μια σειρά από κοσμήματα μεγάλης αξίας. Είδαμε μια αρκετά μεγάλη πέτρα, μεγαλύτερη από το νόμισμα μιας λίρας και στην αρχή την πέρασα για κυβικό ζιρκόνιο. Αλλά δεν ήταν», ανέφερε ο εκτιμητής.

Και συνέχισε: «Το κράτησα στο γραφείο μου για δύο με τρεις μέρες για να το μελετήσω σε ένα μηχάνημα εκτίμησης διαμαντιών. Στη συνέχεια το έστειλε στους συνεργάτες μου στο Λονδίνο προτού πιστοποιηθεί από ειδικούς στην Αμβέρσα του Βελγίου, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι ήταν 34 καρατίων».

«Μας είπε ότι παραλίγο να το πετάξει στον κάδο προτού ο γείτονάς της της πρότεινε να το πάει σε κάποιον εκτιμητή. Το χρώμα, η διαύγεια, το μέγεθος... το να βρει ένα διαμάντι 34 καρατίων είναι εκτός κλίματα», συμπλήρωσε ο εκτιμητής.

Το διαμάντι είναι περίπου στο ίδιο μέγεθος με μια λίρα και ο εκτιμητής είπε ότι είναι το μεγαλύτερο που έχει τα πέντε χρόνια που είναι ιδιοκτήτης σε κατάστημα δημοπρασιών. Η γυναίκα που για ευνόητους λόγους δεν θέλησε να αποκαλύψει την ταυτότητά της πήγαινε τακτικά δε δημοπρασίες προκειμένου να αγοράζει αντικείμενα για τον εαυτό της. Στην προκειμένη περίπτωση τα κατάφερε περίφημα.

Το διαμάντι πρόκειται να βγει σε δημοπρασία στις 30 Νοεμβρίου και μέχρι τότε θα φυλάσσεται σε ασφαλές μέρος στο Λονδίνο.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ