Καταργήθηκε η θανατική ποινή στην Σιέρρα Λεόνε τη μικρή χώρα της Δυτικής Αφρικής.
Ο πρόεδρος της Σιέρα Λεόνε Τζούλιους Μαάντα Μπίο υπέγραψε σήμερα το διάταγμα που προβλέπει την κατάργηση της θανατικής ποινής σε αυτήν τη μικρή χώρα της δυτικής Αφρικής.
«Σήμερα, γράφουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία (…). Έπειτα από 20 χρόνια, τηρούμε την υπόσχεση που δώσαμε ως έθνος. Έπειτα από 20 χρόνια, η θανατική ποινή καταργείται πλήρως στη Δημοκρατία της Σιέρα Λεόνε», δήλωσε ο πρόεδρος Μπίο, κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής στην πρωτεύουσα Φριτάουν.
Η κύρωση από τον πρόεδρο της Σιέρα Λεόνε ακολουθεί την ψηφοφορία, που διεξήχθη στις 23 Ιουλίου στο κοινοβούλιο, κατά την οποία εγκρίθηκε ο νόμος για την κατάργηση της θανατικής ποινής, η οποία αντικαταστάθηκε από την ποινή ισόβιας κάθειρξης ή μια ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 30 ετών.
Η πρώην βρετανική αποικία της δυτικής Αφρικής δεχόταν επικρίσεις από προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επειδή δεν είχε επισήμως καταργήσει τη θανατική ποινή, αν και οι τελευταίες εκτελέσεις έγιναν πριν από περισσότερα από 20 χρόνια και οι καταδίκες σε θάνατο μετατρέπονταν σε ισόβιες καθείρξεις.
Το Σύνταγμα της Σιέρα Λεόνε του 1991 προέβλεπε την επιβολή της θανατικής ποινής για τα εγκλήματα της διακεκριμένης κλοπής, του φόνου, της προδοσίας και της στάσης.
Η Σιέρα Λεόνε είναι η τελευταία κατά σειρά αφρικανική χώρα που καταργεί τη θανατική ποινή, μετά το Μαλάουι τον Απρίλιο και το Τσαντ τον περασμένο χρόνο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eν μέσω πολέμου και αναδιάρθρωσης κρίσιμων υπουργείων
Υπό το σκεπτικό ότι πρόκειται για «κομματικό παιχνίδι»
Ξεκάθαρη απάντηση Νίλσεν στον Τραμπ πριν τις συνομιλίες ΗΠΑ–Δανίας–Γροιλανδίας στον Λευκό Οίκο
Δασμοί 25% σε όποια χώρα συναλλάσσεται με την Τεχεράνη
Πολιτική σύγκρουση στην Ισπανία
Άνοιγμα πηγαδιών και αποστολή φορτίων μετά τη στασιμότητα του εμπάργκο των ΗΠΑ
Η υπόθεση έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις
Το κοινό νήμα είναι ότι κάθε γενιά βρίσκει τον δικό της λόγο να κατέβει στον δρόμο
Διεθνής κατακραυγή για τη θανατική ποινή-εξπρές
Έχει ακυρώσει όλες τις συναντήσεις με Ιρανούς αξιωματούχους «μέχρι να σταματήσει η παράλογη δολοφονία διαδηλωτών»
Η ανθεκτικότητα του στηρίζεται σε ένα πολυεπίπεδο πλέγμα ασφαλείας
Οι δασμοί, τα εμπορικά εμπόδια και τα «ευαίσθητα» αγροτικά προϊόντα
Κεντρικό ζήτημα στη σύγκρουση είναι η ανεξαρτησία της
Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο μετά από μήνες σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας
Η συσκευή ρωσικής τεχνολογίας εκπέμπει παλμικά ραδιοκύματα, προκαλώντας από πονοκεφάλους μέχρι λιποθυμία
Χωρίς στοιχεία η ανάκριση για τη συντριβή λιβυκού αεροσκάφους στην Άγκυρα, έφυγε από την Τουρκία
Εντυπωσιακή η άνοδος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Το σχέδιο του γιου του Σάχη για ανατροπή Χαμενεΐ, λαϊκή εξέγερση και μετάβαση σε κοσμική δημοκρατία
Για συμμετοχή στις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις
Ο βρετανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός όμιλος αμφισβητεί τη δικαιοδοσία δικαστηρίου της Φλόριντα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.