Γερμανικές εκλογές: Κόμμα μπήκε στην Μπούντεσταγκ με 0,1%
Μπαίνει στη Βουλή για πρώτη φορά εδώ και 70 χρόνια
Στην Ομοσπονδιακή Βουλή (Μπούντεσταγκ) της Γερμανίας μπήκε η Ενωση Ψηφοφόρων του Νότιου Σλέσβιγκ, με μόλις το 0,1% των ψήφων.
Διεξήχθησαν οι γερμανικές εκλογές με τον Όλαφ Σολτς να είναι ο νικητής, καθώς οι Σοσιαλδημοκράτες ενίσχυσαν τα ποσοστά τους και ήρθαν πρώτοι. Και ενώ η προσοχή στρέφεται στις προσπάθειες που ξεκινούν για να σχηματιστεί ο συνασπισμός «φανάρι» (SPD, Φιλελεύθεροι και Πράσινοι), τα βλέμματα τράβηξε η Ένωση Ψηφοφόρων του Νότιου Σλέσβιγκ (SSW).
Το συγκεκριμένο κόμμα στη Γερμανία κατάφερε να μπει στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο (Μπούντεσταγκ) της Γερμανίας με το ελάχιστο 0,1%.
Ποια είναι η Ένωση Ψηφοφόρων του Νότιου Σλέσβιγκ - Ποια μειονότητα εκπροσωπεί
Παρά το γεγονός ότι το όριο εισόδου στη γερμανική Βουλή είναι 5%, η νομοθεσία προβλέπει ευνοϊκότερους όρους για τα κόμματα που εκπροσωπούν εθνικές μειονότητες. Έτσι, η SSW κέρδισε μια έδρα.
Η έδρα αυτή ήρθε στην περιφέρεια του Σλέσβιγκ Χολστάιν με τον Στέφαν Ζάιντλερ, αρμόδιο στην κυβέρνηση του κρατιδίου για τις σχέσεις με τη Δανία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Το συγκεκριμένο κόμμα εκπροσωπεί τη δανική και φριζική μειονότητα στη Γερμανία και μπαίνει στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο για πρώτη φορά έπειτα από 70 χρόνια.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κορυφώνεται η ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης
Άκαρπη η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών
Βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης το 2003
406 πολιτικοί κρατούμενοι έχουν απελευθερωθεί το τελευταίο διάστημα
Tι αναφέρει η Ιρανή ακτιβίστρια
Ο 82χρονος τραγουδιστής κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και καταναγκαστική εργασία
Είναι η τέταρτη πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αμερικανοί και Βρετανοί εκκενώνουν βάσεις από τη γύρω περιοχή
Τα κύματα έφτασαν σύμφωνα με πληροφορίες σε ύψος 5 μέτρων
Πρόκειται για την πιο άμεση απειλή της Τεχεράνης προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Σε πρόχειρο νεκροτομείο κοντά στην Τεχεράνη
Όλο αυτόν τον καιρό επικρατούσε μια μορφή εφησυχασμού έναντι της ιρανικής θεοκρατίας. Τώρα επικρατεί αμηχανία.
Η συμμορία διέφυγε και η αξία της λείας δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή
Οι αποφυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων, που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς
Δεδομένων των κακών διατροφικών του συνηθειών
Οι Ιρανοί αγωνίζονται για κάτι που αποτελεί τον πυρήνα και δικών μας αξιών, όσων έχουμε τη μεγάλη τύχη να ζούμε σε μια δυτική δημοκρατία
Η αντίδραση της Κοπεγχάγης στις απειλές του Τραμπ
Για πρώτη φορά από το 2010 απειλείται η κυριαρχία του Ούγγρου πρωθυπουργού
Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Ιράν, ενώ το καθεστώς απάντησε με μπλακάουτ και καταστολή. Από την Αθήνα, η Νάζια Ματάνι περιγράφει τη στιγμή που «η πλειοψηφία βγήκε επιτέλους στο φως»
9% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας δηλώνουν αγρότες, σύμφωνα με τη Eurostat.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.