- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ταλιμπάν: Εγγυώνται την ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Καμπούλ
Μετά τις απειλές του Ισλαμικού Κράτους
Οι Ταλιμπάν έχουν υποσχεθεί πως το αεροδρόμιο της Καμπούλ θα παραμείνει ασφαλές - Πληθαίνυον οι απειλές του Ισλαμικού Κράτους και δεν μπορούν να αγνοηθούν.
Στελέχη των Ταλιμπάν έχουν υποσχεθεί σε δυτικούς απεσταλμένους ότι θα εγγυηθούν την ασφάλεια γύρω από το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ. Να σημειωθεί πως πληθαίνουν οι πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών για τη διάπραξη τρομοκρατικής ενέργειας από το Ισλαμικό Κράτος. «Απειλές που δεν μπορούν να παρθούν αψήφιστα», τόνισε διπλωμάτης χώρας μέλους του NATO που βρίσκεται στην Καμπούλ.
Ο διπλωμάτης, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, αναφερόταν στις προειδοποιήσεις των αρχών των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Αυστραλίας προς τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν αμέσως την περιοχή του αεροδρομίου.
Χιλιάδες άνθρωποι, ξένοι και Αφγανοί, που προσπαθούν απεγνωσμένα να φύγουν από το Αφγανιστάν μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, έχουν συρρεύσει στην περιοχή του αεροδρομίου με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να επιβιβαστούν σε κάποιο από τα αεροπλάνα που αναχωρούν από την Καμπούλ.
«Οι δυτικές δυνάμεις σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να βρεθούν στη θέση να επιτεθούν σε οποιονδήποτε ή να αμυνθούν έναντι οποιουδήποτε στο Αφγανιστάν», τόνισε ο διπλωμάτης. «Η εντολή μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι η επιχείρηση εκκένωσης θα τελειώσει την 31η Αυγούστου», πρόσθεσε.
«Οι φρουροί μας ρισκάρουν επίσης τη ζωή τους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, είναι και αυτοί αντιμέτωποι με την απειλή (να διαπραχθεί επίθεση) από το Ισλαμικό Κράτος», τόνισε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν από την πλευρά του.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρχεται κλιμάκωση σε Λίβανο, Υεμένη και Ιράκ με το φόβο γενικευμένης σύγκρουσης
Η επιχείρηση κατέληξε σε αιματηρή συμπλοκή
Σε περίπτωση που αυτό είναι ασφαλές πρέπει να εγκαταλείψουν το Ιράν τώρα μέσω ξηράς
Ο Μάικλ Φίλιπς δηλώνει ότι πάσχει από μικροφαλλία και μιλά ανοιχτά κατά του body shaming
Μετά το περιστατικό παρήγγειλε χάπι αντισύλληψης
Το σχέδιο αφορά κυρίως εποχικούς εργαζομένους
Η ανάλυση βασίστηκε σε ψηφιακά ίχνη χρήσης ιστοσελίδων και εφαρμογών
Στρατηγικά βομβαρδιστικά έπληξαν στόχους βαθιά στο εσωτερικό του Ιράν, αναφέρει η CENTCOM
Πώς θα επιλεγεί ο νέος ανώτατος ηγέτης
Οι δηλώσεις των ηγετών - Από την ανοιχτή καταδίκη του Σάντσεθ έως τις ελπίδες για «νέα εποχή» στην Τεχεράνη
«Η Τουρκία θα εντείνει τις επαφές σε όλα τα επίπεδα για άμεση κατάπαυση πυρός» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος
Έρευνα αποκαλύπτει θεαματική στροφή του παγκόσμιου οικονομικού εγκλήματος - Η Ρωσία στο επίκεντρο
Οι διπλωματικές συνομιλίες στη Γενεύη κατέρρευσαν σε 48 ώρες σε κλίμα έντασης, οδηγώντας στην έναρξη των βομβαρδισμών
Το Ιράν προειδοποιεί ότι θα συνεχίσει τα αντίποινα όσο διαρκούν οι επιθέσεις εναντίον του
Τιμήθηκε με πολυάριθμα παράσημα για τη δράση του
Μόνο το 2009 συμμετείχε σε περίπου 550 επίσημες εκδηλώσεις
Αυτή ήταν η καλύτερη ευκαιρία για να τους χτυπήσουμε
Διχασμένοι οι νομικοί για τις επιχειρήσεις - Τι προβλέπει ο Χάρτης του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο
Ο λόγος που δεν εντοπίστηκαν για να αναχαιτιστούν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.