Κοσμος

Ιταλία: Λύκεια ζητούν υποχρεωτικό εμβολιασμό σε εκπαιδευτικούς

Τι αναφέρει η Ιταλική Ένωση Λυκειαρχών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολείο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Στην Ιταλία λυκειάρχες ζητούν από τον Ντράγκι να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για εκπαιδευτικούς
Σχολείο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Στην Ιταλία λυκειάρχες ζητούν από τον Ντράγκι να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για εκπαιδευτικούς © Pixabay

Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους εκπαιδευτικούς, ζητούν λυκειάρχες στην Ιταλία ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο.

Η Ένωση Λυκειαρχών στην Ιταλία ζήτησε από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι να αποφασίσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό σε όλα τα σχολεία της χώρας. Στην Ιταλία καταγράφεται αύξηση στα κρούσματα, την ώρα που τα στοιχεία για την πρωτεύουσα, Ρώμη, δείχνουν «έκρηξη» κρουσμάτων μετά τους πανηγυρισμούς του Euro.

«Για να ξανανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο, υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας, πρέπει να αποφασιστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων όσοι εργάζονται σε αυτά. Με τον τρόπο αυτό δεν θα χρειάζεται η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, κάτι που απαιτεί -εκ των πραγμάτων- πολύ μεγάλους χώρους» υπογραμμίζουν οι Ιταλοί λυκειάρχες.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αύριο Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 εκπρόσωποί τους θα συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας Πατρίτσιο Μπιάνκι, στον οποίο, όπως είπαν, «θα παρουσιάσουν όλες τις θέσεις τους σχετικά με τα εμβόλια και τους καθηγητές».

Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε εκπαιδευτικούς - Πότε λαμβάνονται οι αποφάσεις στην Ιταλία

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η κυβέρνηση Ντράγκι αναμένεται να εξετάσει το όλο θέμα και να λάβει πιθανόν την σχετική απόφαση. Οι περισσότεροι Ιταλοί σχολιαστές εκτιμούν ότι είναι όλο και πιθανότερος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών και του διοικητικού προσωπικού των σχολείων.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο η Ιταλία αποφάσισε να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ