- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ντράγκι: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς
Όποιος αρνείται, θα παίρνει μετάθεση ή δεν θα πληρώνεται
Γιατροί, νοσηλευτές και φαρμακοποιοί εμβολιάζονται υποχρεωτικά για τον κορωνοϊό στην Ιταλία, με απόφαση του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι.
Ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό καθίσταται πλέον υποχρεωτικός για τους υγειονομικούς στην Ιταλία, βάσει απόφασης που βγήκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι.
Ειδικότερα, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι γιατροί, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό στα νοσοκομεία πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά το εμβόλιο. Το ίδιο ισχύει και για τους φαρμακοποιούς.
Το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει για το προσωπικό τόσο στο ιταλικό Εθνικό Σύστημα Υγείας όσο και στις ιδιωτικές κλινικές, τα ιατρεία και τα διαγνωστικά κέντρα. Σημειώνεται ότι λίγες ημέρες νωρίτερα γηροκομείο στην Ιταλία έδωσε άδεια άνευ αποδοχών σε αρνητές του εμβολίου. Όπως και σε άλλες χώρες της Ευρώπης έτσι και στην Ιταλία υπήρχαν περιπτώσεις που γιατροί και νοσηλευτές αρνήθηκαν να εμβολιαστούν, κόλλησαν κορωνοϊό και τον μετέδωσαν σε ασθενείς, μετατρέποντας σε «υγειονομική βόμβα» ολόκληρες κλινικές.
Όσοι γιατροί, νοσοκόμοι ή φαρμακοποιοί αρνηθούν να υποβληθούν σε εμβολιασμό για τον κορωνοϊό ή θα μετατίθενται σε τομείς που δεν προβλέπουν επαφές με ασθενείς και ευάλωτες κατηγορίες, ή θα μπορεί να παύεται η καταβολή του μισθού τους, αν χρειαστεί και μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2021.
Παράλληλα, το ιταλικό Υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε μέτρο το οποίο ορίζει πως όταν οι γιατροί ακολουθούν τους προβλεπόμενους κανόνες, κατά τη χορήγηση του εμβολίου, δεν θα φέρουν ευθύνη για τυχόν παρενέργειες που μπορεί να προκύψουν.
Κορωνοϊός - Ιταλία: Καθολικό Πάσχα με αυστηρά περιοριστικά μέτρα
Οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί στην μετακίνηση των πολιτών θα ισχύσουν σε όλη την Ιταλία, μέχρι τα τέλη Απριλίου (σε «κόκκινη» και «πορτοκαλί» ζώνη) εκτός και αν τα επιδημιολογικά στοιχεία επιτρέψουν, στο μεταξύ, χαλάρωση των μέτρων αυτών.
Τα παιδιά, τέλος που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς, στο Δημοτικό και στην Α' Γυμνασίου, αμέσως μετά το Καθολικό Πάσχα (δηλαδή από τις 6 Απριλίου) θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα της συμμαχίας του έπειτα από 16 χρόνια
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια και εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να περικόψει τη χρηματοδότησή της
Παράλληλα, ένα διαφορετικό μοντέλο πατρότητας φαίνεται να αναδύεται στα social media
Από κινητά μέχρι τρακτέρ
Από τη σύγκρουση υπέστη βαριά τραύματα και έπεσε σε κώμα
Μπορεί η Αμερική να καθαιρέσει τον Τραμπ; Και αν ναι, θέλει;
Το διπλωματικό σκηνικό γίνεται εκ νέου θολό
Ορισμένοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους για περισσότερες από 12 ώρες
Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η ταπείνωση από τον Ομπάμα το 2011 τον έστρεψε στην πολιτική
Σε μια περίοδο που οι λεγόμενες «prediction markets» κερδίζουν συνεχώς έδαφος
«Ο κόσμος μου, όπως τον ήξερα, κατέρρευσε», αναφέρει χαρακτηριστικά
Μπαράζ 660 πυραύλων και drones έπληξε υποδομές στο Ντνίπρο
Ο Μπόρις Πιστόριους ανακοίνωσε την ετοιμότητα του ναυτικού για ναρκαλιεία και επιτήρηση
Το υπουργείο Δικαιοσύνης διευρύνει τις μεθόδους εκτέλεσης των μελλοθάνατων, επαναφέροντας πρακτικές που είχαν καταργηθεί
Παραδέχτηκε πως είχε εντοπιστεί ο ύποπτος λογαριασμός της 18χρονης μήνες πριν τη δολοφονία οκτώ ανθρώπων
Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά φερόμενων διακινητών ναρκωτικών εν μέσω αντιδράσεων
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.