- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
ΗΠΑ - Πρόσκοποι: 850 εκ αποζημίωση για σεξουαλική κακοποίηση
Κατατέθηκαν πάνω από 100.000 αγωγές για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
Το Σώμα των Προσκόπων στις ΗΠΑ συμφώνησε να καταβάλει 850 εκατ. δολάρια σε χιλιάδες πρώην μέλη του που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά
Το Σώμα των Αμερικανών Προσκόπων (BSA), που συγκλονίζεται από ένα γιγαντιαίο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, επί δεκαετίες, κατέληξε σήμερα σε κατ’ αρχήν συμφωνία με βάση την οποία θα καταβάλει 850 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση σε δεκάδες χιλιάδες θύματα.
Η συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί από δικαστή. Το ποσό αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν καταβληθεί ποτέ στην ιστορία των ΗΠΑ σε υπόθεση που αφορά σεξουαλική κακοποίηση.
Τον συμβιβασμό ανέλαβαν να διαπραγματευτούν οι δικηγόροι που εκπροσωπούν 60.000 ανθρώπους που υποστηρίζουν ότι κακοποιήθηκαν, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας δικαστικού διακανονισμού που ξεκίνησε το 2020.
Περισσότερες από 100.000 αγωγές κατατέθηκαν σε βάρος του BSA μεταξύ Φεβρουαρίου-Νοεμβρίου 2020, από Αμερικανούς ηλικίας από 10 έως και πάνω από 90 ετών. Η μεγαλύτερη οργάνωση προσκόπων των ΗΠΑ δημιούργησε για τον σκοπό αυτόν ένα ταμείο αποζημιώσεων. Ο αριθμός των αγωγών ξεπερνά κατά πολύ εκείνες που κατατέθηκαν τα τελευταια χρόνια και αφορούσαν τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από Καθολικούς ιερείς.
«Πρόκειται, μακράν, για το μεγαλύτερο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης στις ΗΠΑ», δήλωσε τον περασμένο Νοέμβριο ο Πολ Μόουζις, ο δικηγόρος ορισμένων θυμάτων.
Στην ανακοίνωσή της η οργάνωση ανέφερε ότι κατέληξε σε συμφωνία «με τον Συνασπισμό των Κακοποιημένων Προσκόπων για τη Δικαιοσύνη, που εκπροσωπεί την πλειοψηφία των εναγόντων».
Όλοι οι ενάγοντες θα κληθούν τώρα να ψηφίσουν για να κάνουν δεκτή τη συμφωνία, την οποία κατόπιν θα διαπραγματευθούν και με ασφαλιστικές εταιρείες.
Το 2012 αποκαλύφθηκαν εσωτερικά έγγραφα της BSA που αφορούσαν περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης στου κόλπους της οργάνωσης. Τον Φεβρουάριο του 2020 η BSA κήρυξε πτώχευση για να παγώσει όλα τα αιτήματα αποζημίωσης που είχαν υποβληθεί σε δικαστικές αρχές και να τα ανακατευθύνει στο ταμείο αποζημιώσεων.
Σήμερα, η οργάνωση που ιδρύθηκε το 1910 αριθμεί 2,2 εκατομμύρια μέλη ηλικίας από 5 έως 21 ετών.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.