Κοσμος

«Καμπανάκι» Φάουτσι για ινδική μετάλλαξη - «Η μεγαλύτερη απειλή»

Τι ανέφερε ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άντονι Φάουτσι, Αμερικανός λοιμωξιολόγος - Η παραλλαγή Δέλτα πηγαίνει πίσω τον σχεδιασμό των ΗΠΑ για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού μέχρι τις 4 Ιουλίου
Άντονι Φάουτσι, Αμερικανός λοιμωξιολόγος - Η παραλλαγή Δέλτα πηγαίνει πίσω τον σχεδιασμό των ΗΠΑ για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού μέχρι τις 4 Ιουλίου © EPA

Η παραλλαγή Δέλτα (ινδική μετάλλαξη) είναι η μεγαλύτερη απειλή στη μάχη που δίνουν οι ΗΠΑ για την εξάλειψη της πανδημίας κορωνοϊού, δήλωσε ο Άντονι Φάουτσι.

Η παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή στην προσπάθεια των ΗΠΑ να εξαλείψουν την Covid-19 στην επικράτειά τους.

Αυτό δήλωσε σήμερα Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο δρ Άντονι Φάουτσι, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με δημοσιογράφους.

«Η μεταδοτικότητα είναι αδιαμφισβήτητα μεγαλύτερη στην παραλλαγή Δέλτα από το αρχικό στέλεχος της Covid-19» ξεκαθάρισε ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος, προσθέτοντας ότι «αυτή συνδέεται με αυξημένη σοβαρότητα της νόσου». Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η παραλλαγή Δέλτα έχει κυριαρχήσει παγκοσμίως.

Φάουτσι: Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά απέναντι στην παραλλαγή Δέλτα

Ο Άντονι Φάουτσι τόνισε ότι τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου Pfizer/BioNTech, είναι αποτελεσματικά απέναντι στην παραλλαγή Δέλτα.

«Έχουμε τα εργαλεία, οπότε ας τα χρησιμοποιήσουμε για να κατατροπώσουμε το ξέσπασμα» ανέφερε.

Οι ΗΠΑ δεν θα επιτύχουν τον στόχο που έθεσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού έως τις 4 Ιουλίου και πιθανότατα θα χρειαστούν μερικές επιπλέον εβδομάδες για να επιτύχουν αυτό το ποσοστό, τόνισε από τη μεριά του ο ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της Covid-19, Τζέφρι Ζίεντς κατά τη διάρκεια αυτής της τηλεφωνικής συνομιλίας.

Ο Ζίεντς πρόσθεσε ότι αναμένει πως το 70% των ενηλίκων άνω των 27 ετών θα έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου έως τις 4 Ιουλίου. Περισσότεροι από 150 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ, ή πάνω από το 45% του πληθυσμού, έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που δημοσιοποίηθηκαν χθες.

Η παραλλαγή Δέλτα συνέβαλε σε ένα σοβαρό ξέσπασμα της Covid-19 στην Ινδία τον Απρίλιο και τον Μάιο, κατακλύζοντας τις υπηρεσίες υγείας στη χώρα και προκαλώντας τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ