Κοσμος

Τεστ Covid-19 σε ελέφαντες της Ινδίας, μετά το θάνατο λέαινας

Δύο ακόμα λιοντάρια βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση λόγω κορωνοϊού

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελεφαντίνα μαζί με το ελεφαντάκι της©Unsplash/Karam Alani
Ελέφαντες έκαναν τεστ Covid-19 σε ζωολογικό κήπο της Ινδίας, μετά το θάνατο μιας λέαινας από κορωνοϊό©Unsplash/Karam Alani

Ελέφαντες έκαναν τεστ Covid-19 σε ζωολογικό κήπο της Ινδίας, μετά το θάνατο μιας λέαινας από κορωνοϊό.

Είκοσι οκτώ ελέφαντες υποβλήθηκαν σε τεστ Covid-19 σε ζωολογικό κήπο στη νότια Ινδία, ανέφεραν αξιωματούχοι την Τετάρτη 9 Ιουνίου, μετά τον θάνατο ενός σπάνιου ασιατικού λιονταριού από τον ιό. Οι ειδικοί εικάζουν η εννιάχρονη λέαινα που ζούσε σε ζωολογικό κήπο στο Τσενάι και πέθανε στις αρχές του Ιουνίου, είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος θάνατος ζώου από τη νόσο.

Το εν λόγω αιλουροειδές ήταν ένα από το εννέα συνολικά λιοντάρια που εντοπίστηκαν θετικά στον νέο κορωνοϊό ενώ δύο από αυτά βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με ινδική εφημερίδα.

«Αφού βρέθηκαν στο ζωολογικό κήπο λιοντάρια θετικά στον ιό, μας ζητήθηκε να κάνουμε προληπτικά τεστ και στους ελέφαντες», δήλωσε την Τετάρτη στο AFP εργαζόμενος του ζωολογικού κήπου. 

Το τεστ έγινε με ρινικά και πρωκτικά δείγματα που ελήφθησαν από 28 ελέφαντες, μεταξύ των οποίων και δύο μωρά ελεφαντάκια, και στάλθηκαν στο Ινδικό Ινστιτούτο Κτηνιατρικής Έρευνας στη βόρεια πολιτεία του Uttar Pradesh.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να βγουν σε μια εβδομάδα, ενώ εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου είπε ότι τα ζώα δεν παρουσίαζαν συμπτώματα. 

Την περασμένη εβδομάδα υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού και 21 τίγρεις από ζωολογικό κήπο στην ανατολική πολιτεία του Τζαρκχάντ, όταν πέθανε μια 10χρονη τίγρη με πυρετό, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.

Πληρφοφορίες από channelnewsasia

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ