- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζόνσον: Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη διαχείρισης της πανδημίας
«Καμία από τις αποφάσεις δεν ήταν εύκολη»
Μπόρις Τζόνσον - Βρετανία: Η απάντηση του πρωθυπουργού στις σημερινές δηλώσεις του Ντόμινικ Κάμινγκς. - Τι είπε για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Απάντηση στον πρώην σύμβουλό του, Ντόμινικ Κάμινγκς, έδωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δηλώνοντας ότι αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη της διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ειλικρινή του λύπη για τα δεινά που προκάλεσε η υγειονομική κρίση.
Ο Ντόμινικ Κάμινγκς κατηγόρησε σήμερα (26/5) τον Μπόρις Τζόνσον και την κυβέρνησή του για παταγώδη αποτυχία στην διαχείριση της επιδημίας πριν προχωρήσει σε μία γενικότερης πολιτικής αξίας δήλωση: «Ο Μπόρις Τζόνσον ως πρωθυπουργός στην Ντάουνινγκ Στριτ, είναι παλαβό!».
Σε σημερινές του δηλώσεις ο Μπόρις Τζόνσον απέρριψε τις κατηγορίες του πρώην συμβούλου του για την αποτυχία στη διαχείριση της κρίσης, δηλώνοντας ότι κανείς δεν μπορεί αξιόπιστα να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι επέδειξε εφησυχασμό σε οποιαδήποτε στιγμή. «Εργαστήκαμε πλήρως για να ελαχιστοποιήσουμε την απώλεια ζωής. Επιμένω στην θέση μου ότι η κυβέρνηση ενήργησε με την πρόθεση να σώσει ζωές και να προστατεύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ακολουθώντας λαμπρές επιστημονικές συμβουλές. Αυτό ακριβώς κάναμε», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός και προσέθεσε:
«Η διαχείριση αυτής της πανδημίας ήταν ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που εκλήθη να κάνει η χώρα εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά καμία από τις αποφάσεις δεν ήταν εύκολη». Ο Τζόνσον κατηγορείται ότι καθυστέρησε να λάβει την απόφαση για lockdown στη Βρετανία. Μάλιστα, του αποδίδεται η δήλωση ότι «προτιμά να δει τα πτώματα να στοιβάζονται σε σωρούς» παρά να κηρύξει ακόμη ένα lockdown.
Το Ηνωμένο Βασίλειο μετρά 128.000 νεκρούς. Αποτελεί την περισσότερο πληγείσα από την υγειονομική κρίση χώρα της Ευρώπης. Εδώ και αρκετούς μήνες η κυβέρνηση έχει επενδύσει στη μαζική εμβολιαστική εκστρατεία χάρη στην οποία η κατάσταση βελτιώθηκε έπειτα και από τα διαδοχικά lockdown. Πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι η διάδοση του ινδικού στελέχους στη Βρετανία θα μπορούσε να υπονομεύσει την άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν έχουν οριστεί για τις 21 Ιουνίου, φέρνοντας νέα μέτρα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τιμητικές διακρίσεις και σε πέντε ακόμα ανθρώπους της τεχνολογίας
Η Ατλαντική Συμμαχία ξεκινά γυμνάσια ετοιμότητας εν μέσω «αντιπαράθεσης» με τη Μόσχα
Η επίθεση σημειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Βασιλιάς Χαλίντ» στο Ριάντ
Το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 17 Οκτωβρίου
Δεν διευκρίνισε ωστόσο ποιες θα είναι οι συνέπειες για τους «παραβάτες»
Σοβαρά προβλήματα στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις
Νέο κάλεσμα για κινητοποιήσεις τη 13η Οκτωβρίου
Η επίθεση σημειώθηκε 2.500 χλμ. από το μέτωπο του πολέμου
«Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει μόνιμη βλάβη», λέει ο δικηγόρος της
Πέθαναν με τον ίδιο τρόπο που είχε πεθάνει και η μητέρα τους
Η έξωσή της είχε πυροδοτήσει μαζικές διαδηλώσεις
Και οι δύο δηλώνουν αθώοι - Τον Ιούνιο του 2027 η δίκη
Η Νάλα Όμπρι κατέθεσε δήλωση στο δικαστήριο υπέρ της μητέρας της
Σχεδόν 1 στους 5 εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση και οι τεχνικές εργασίες θα πρέπει να αντικατασταθεί. Οι επιπτώσεις είναι ήδη εμφανείς.
Υποδοχή ηρώων για το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου, μετά από περίπου 300 ημέρες στη θάλασσα
Τι αναφέρει έκθεση ανεξάρτητου ιατροδικαστή
Οικο-λαϊκισμός «Καρπούζι», αντιαμερικανισμός και ανοιχτές πόρτες
Χιλιάδες πιτσιρικάδων υψώνουν τη φωνή. Άτεχνα ίσως, χωρίς σχέδιο ασφαλώς. Αλλά είναι μια κραυγή αυτογνωσίας και ένα σύνθημα συσπείρωσης.
Ο κίνδυνος εστιάζεται σε εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Εδώ και καιρό η Γαλλία δίνει την εικόνα μιας δυσλειτουργικής κοινωνίας, όπου κάθε μεταρρύθμιση μοιάζει αδύνατη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.