- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
AstraZeneca: Πρόστιμο– μαμούθ ζητά η ΕΕ για τις καθυστερήσεις
Τι είπαν οι δικηγόροι της ΕΕ στο βελγικό δικαστήριο
Η αρχική συμφωνία μεταξύ των δύο μερών ήταν για επίδοση 300 εκατ. δόσεων εμβολίου της Astaστην ΕΕ τον επόμενο μήνα.
Υψηλή χρηματική αποζημίωση αξιώνει η ΕΕ από την AstraZeneca για την καθυστέρηση στις παραδόσεις εμβολίων. Ο δικηγόρος της Ένωσης Ραφέλ Τζαφεράλι δήλωσε στο βελγικό δικαστήριο που εκδικάζει την αγωγή των Βρυξελλών, ότι θα πρέπει η φαρμακοβιομηχανία να καταβάλει 10 ευρώ ανά ημέρα για κάθε δόση εμβολίου που καθυστερεί να παραδώσει.
Η αρχική συμφωνία μεταξύ των δύο μερών ήταν για επίδοση 300 εκατ. δόσεων στην ΕΕ τον επόμενο μήνα. Η AstraZeneca ωστόσο δήλωσε ότι θα παραδώσει μόνο 100 εκατ. δόσεις.
Αν γίνει δεκτή η αξίωση των Βρυξελλών η φαρμακοβιομηχανία θα υποχρεωθεί να καταβάλει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, αναλόγως της χρονικής καθυστέρησης.
Επιπλέον, σύμφωνα με το Reuteurs, η ΕΕ αξιώνει άλλα 10 εκατομμύρια ευρώ για τη μη τήρηση της συμφωνίας εκ μέρους της αγγλοσουηδικής εταιρίας, σύμφωνα με τον συνήγορο της ΕΕ.
«Η AstraZeneca δεν προσπάθησε καν να σεβαστεί το συμβόλαιο», είπε νωρίτερα ο κ. Τζαφεράλι κατά την πρώτη ακρόαση της ουσίας της υπόθεσης στο δικαστήριο. Αργότερα την Τετάρτη αναμένεται και η τοποθέτηση του συνηγόρου της φαρμακοβιομηχανίας.
Η AstraZeneca έχει επανειλημμένα τονίσει ότι το συμβόλαιο δεν ήταν δεσμευτικό και η μόνη της δέσμευση ήταν να κάνει το καλύτερο δυνατόν για την επίδοση εμβολίων.
Ο κ. Τζαφεράλι είπε ότι ούτε την αρχή αυτή δε σεβάστηκε η εταιρία, καθώς δεν επέδωσε τα 50 εκατ. εμβόλια που παρήγαγε στις μονάδες της οι οποίες στο συμβόλαιο αναφέρονται ως προμηθεύτριες της ΕΕ.
Επίσης το συμβόλαιο προέβλεπε ότι η εταιρία δε θα αναλάμβανε υποχρεώσεις που δε θα της επέτρεπαν να τηρήσει τους όρους της συμφωνίας με τις Βρυξέλλες.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.