Κοσμος

Tesla: Πρόστιμο για ελαττωματική μπαταρία σε μοντέλα της

Η υπόθεση αφορά 30 πελάτες και το πρόστιμο αντιστοιχεί σε 13.000 ευρώ για τον καθένα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tesla αυτοκίνητο
Tesla αυτοκίνητο © UNSPLASH/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Πρόστιμο επιβλήθηκε στην Tesla για ελαττωματική μπαταρία σε μοντέλα της που παραδόθηκαν στη Νορβηγία.

Πρόστιμο επιβλήθηκε στην Tesla από δικαστήριο της Νορβηγίας καθώς διαπιστώθηκε από πελάτες της πως μετά από μία ενημέρωση λογισμικού το 2019, μειώθηκε η ταχύτητα φόρτισης της μπαταρίας με αποτέλεσμα να επηρεάσει τον αριθμό των χιλιομέτρων που μπορούσαν κάποια οχήματά της να ταξιδέψουν ανάμεσα στις φορτίσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, η υπόθεση αφορά 30 πελάτες και το πρόστιμο αντιστοιχεί σε 136.000 νορβηγικές κορόνες (περίπου 13.000 ευρώ) για κάθε πελάτη. Η Tesla δεν έχει δώσει κάποια απάντηση αλλά ίσως ασκήσει έφεση.

Να σημειωθεί πως παρά το γεγονός ότι ο σχεδιασμός έχει γίνει για την «προστασία» των μπαταριών, η αναβάθμιση μείωσε το εύρος και επηρέασε τις ταχύτητες φόρτισης στους σταθμούς Supercharger για κάποιους κατόχους Tesla, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι συγκεκριμένοι πελάτες.

Μάλιστα, το Reuters αναφέρει πως το 2016 η Tesla έκανε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς με 126 πελάτες στη Νορβηγία, οι οποίοι τόνισαν ότι τα οχήματά τους δεν ανταποκρίνονταν σε όσα περιέγραφε η εταιρεία στο προωθητικό της υλικό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ