Κοσμος

Ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» την Ουχάν: Συγκλονιστικές εικόνες (video)

Θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν καταστροφές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανεμοστρόβιλος έπληξε την Ουχάν στην Κίνα
Ανεμοστρόβιλος έπληξε την Ουχάν στην Κίνα © YouTube

Ανεμοστρόβιλος έπληξε την Ουχάν στην Κίνα, με συγκλονιστικές εικόνες να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενα βρίσκονται οι κάτοικοι στην Ουχάν, καθώς ανεμοστρόβιλος έπληξε την επαρχία Χουμπέι στην Κίνα.

Όπως μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο Xinhua, επικαλούμενο τις τοπικές αρχές, από τον ανεμοστρόβιλο στην πόλη Ουχάν την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 περισσότεροι από 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι η Χουμπέι ήταν η πρώτη επαρχία στην Κίνα, όπου εφαρμόστηκε καθολικό lockdown στο πρώτο κύμα κορωνοϊού, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19 στην Ουχάν.

Οι θυελλώδεις άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα να εκριζωθούν δέντρα, να προκληθούν ζημιές σε σπίτια και να «απογειωθούν» πολλά αντικείμενα από εργοτάξια σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως φαίνεται και από τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

Αγνοούμενοι μετά τον ανεμοστρόβιλο στην Ουχάν - Ένας νεκρός στην πόλη Σενγκτσέ

Σε επιφυλακή παραμένουν οι τοπικές αρχές, καθώς η κακοκαιρία συνεχίζεται. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν 6 αγνοούμενοι.

Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 41 άνθρωποι, που τραυματίστηκαν από «ιπτάμενα» αντικείμενα. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι θυελλώδεις άνεμοι ξήλωσαν στέγες από σπίτια.

Την ίδια στιγμή ένας δεύτερος ανεμοστρόβιλος έπληξε την πόλη Σενγκτσέ, κοντά στο Σουτσόου της ανατολικής Κίνας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν 21, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Από τους ανέμους προκλήθηκαν ζημιές σε εγκαταστάσεις παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και σε πολλά εργοστάσια στη Σενγκτσέ, ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία του Σουτσόου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ