Κοσμος

Κίνα: Άνεμος καταστρέφει γέφυρα - Άνδρας πασχίζει να μην πέσει

Κομμάτια από το γυάλινο δάπεδο έφυγαν από τη θέση τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κίνα: Το γυάλινο δάπεδο σε γέφυρα έχει καταστραφεί και ένας άνδρας έχει «γαντζωθεί» για να μην πέσει στο κενό
Κίνα: Το γυάλινο δάπεδο σε γέφυρα έχει καταστραφεί και ένας άνδρας έχει «γαντζωθεί» για να μην πέσει στο κενό © YouTube

Ένας άνδρας σε γέφυρα στην Κίνα κινδύνεψε να πέσει στο κενό, όταν οι θυελλώδεις άνεμοι ξήλωσαν το γυάλινο δάπεδο.

Δραματικές εικόνες κατέγραψε κάμερα κινητού τηλεφώνου σε γέφυρα στην Κίνα. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ένας άνδρας πασχίζει να κρατηθεί για να μη βρεθεί στο κενό, καθώς κομμάτια από τη γέφυρα έχουν φύγει από τη θέση τους.

Οι ισχυροί άνεμοι στην Κίνα είχαν ως αποτέλεσμα το γυάλινο δάπεδο να καταστραφεί και ο κίνδυνος πτώσης του άνδρα από ύψος 100 μέτρων να είναι μεγάλος.

Οι απίστευτες εικόνες είναι από τη γέφυρα που βρίσκεται στο βουνό Πιγιάν, όπως μετέδωσε το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Νέα Κίνα». Το συμβάν με τον τουρίστα που κρατιέται με αγωνία από μεταλλικά κομμάτια της γέφυρας για να μην παρασυρθεί από τους ισχυρούς ανέμους, εκτυλίχθηκε την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021.

Οι θυελλώδεις άνεμοι ξεπερνούσαν σε ταχύτητα τα 150 χλμ./ώρα. Τυχερός μέσα στην ατυχία του ο άνδρας απομακρύνθηκε με ασφάλεια από δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής που έσπευσαν επιτόπου και έστησαν την επιχείρηση διάσωσης. Ο τουρίστας μεταφέρθηκε προληπτικά σε νοσοκομείο.

 

 

Glass bridge in China shatters, trapped tourist crawls back to safety 7 May 2021 Yanbian China

Κίνα: Όταν ο άνεμος «σηκώνει» την κρεμαστή γέφυρα

Η Κίνα είναι γεμάτη με κρεμαστές και καλωδιακές γέφυρες, οι οποίες ενώνουν τις δύο άκρες πάνω από χαράδρες και γκρεμούς.

Η ανθεκτικότητά τους είναι μεγάλη και κάθε χρόνο τον γύρο των social media κάνουν οι εικόνες που δείχνουν ισχυρούς ανέμους να πηγαίνουν «πέρα δώθε» κάποια γέφυρα, δημιουργώντας την εντύπωση ότι ανά πάσα στιγμή θα την καταστρέψουν.

Strong winds twist a Chinese cable bridge into knots

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ