Κοσμος

Αίγυπτος - Τουρκία: Πώς πήγαν οι διερευνητικές επαφές

Τι ανακοίνωσαν οι δύο πλευρές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρκία και Αίγυπτος πραγματοποίησαν τις πρώτες διερευνητικές επαφές μετά από χρόνια
Τουρκία και Αίγυπτος πραγματοποίησαν τις πρώτες διερευνητικές επαφές μετά από χρόνια © Pixabay

Αίγυπτος και Τουρκία ολοκλήρωσαν τις διήμερες διερευνητικές επαφές τους, συζητώντας μεταξύ άλλων για τη Λιβύη και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η Αίγυπτος και η Τουρκία ανακοίνωσαν ότι είχαν «ειλικρινείς και εις βάθος συνομιλίες» για διμερή και περιφερειακά θέματα, στα οποία περιλαμβάνονταν η κατάσταση στη Λιβύη και την Ανατολική Μεσόγειο.

Οι διήμερες διερευνητικές συνομιλίες, υπό τους υφυπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, ήταν οι πρώτες εδώ και χρόνια μεταξύ της Αιγύπτου και της Τουρκίας.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει υπογράψει συμφωνία μερικής οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτο, την ώρα που το Κάιρο έχει εκφράσει την αντίθεσή του στο τουρκολιβυκό μνημόνιο για τις θαλάσσιες ζώνες, το οποίο «εξαφανίζει» μεταξύ άλλων τη Ρόδο και την Κω από τον χάρτη.

«Οι συνομιλίες ήταν ειλικρινείς και σε βάθος. Αφορούσαν διμερή θέματα καθώς και έναν αριθμό περιφερειακών θεμάτων, ιδίως την κατάσταση στη Λιβύη, τη Συρία, το Ιράκ και την ανάγκη να επιτευχθεί ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Yπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών.

«Οι δύο πλευρές θα αποτιμήσουν το αποτέλεσμα αυτού του γύρου των διερευνητικών και θα συμφωνήσουν για τα επόμενα βήματα» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ