- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Κορωνοϊός - Ιταλία: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στα φαρμακεία
Οι πολίτες, στο εξής, θα μπορούν να εμβολιάζονται και στα φαρμακεία
Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στα φαρμακεία της Ιταλίας - 12.916 νέα κρούσματα σήμερα.
Το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 12.916 περιστατικά κορωνοϊού και 417 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 156.692 διαγνωστικά τεστ, το 8,2% από τα οποία ήταν θετικό στην Covid -19. Χθες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 7,2%, τα κρούσματα ήταν 19.611 και 297 οι θάνατοι.
Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας σήμερα οι ασθενείς είναι 42 περισσότεροι από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 462 περισσότερα.
Παράλληλα σήμερα, 29 Μαρτίου, ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, υπέγραψε συμφωνία με τις περιφέρειες και τους φαρμακοποιούς για να δοθεί νέα ώθηση στην εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού. Οι πολίτες, στο εξής, θα μπορούν να εμβολιάζονται και στα φαρμακεία. Η πρώτη περιφέρεια που άρχισε να χορηγεί το εμβόλιο κατά της Covid -19 και στους χώρους των φαρμακείων ήταν η Λιγουρία, με πρωτεύουσα την Γένοβα.
Από τις 19 Απριλίου, τέλος, στην Ιταλία αναμένεται να είναι διαθέσιμο και το εμβόλιο της εταιρίας Johnson & Johnson κατά της Covid -19. Κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, στις διάφορες περιφέρειες της χώρας έχει προγραμματισθεί η παράδοση 7,3 εκατομμυρίων δόσεων του συγκεκριμένου σκευάσματος.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.