- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Έλληνας στο Ισραήλ: «Κανονική ζωή μετά τον εμβολιασμό» (βίντεο)
Εστιατόρια και παραλίες γεμίζουν από κόσμο χωρίς αποστάσεις και μάσκες
Ο Έλληνας Αχιλλέας Πεκλάρης δείχνει με βίντεο πώς ο εμβολιασμός στο Ισραήλ οδηγεί στην κανονικότητα, με εστιατόρια και παραλίες να γεμίζουν από κόσμο.
Το πόσο έχει αλλάξει η ζωή και η καθημερινότητα στο Ισραήλ, καθώς οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, δείχνει ο Αχιλλέας Πεκλάρης.
Ο Έλληνας δημοσιογράφος ζει εδώ και χρόνια στο Ισραήλ. Όπως δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη, έτσι και αυτός βρέθηκε αντιμέτωπος με το lockdown και τα άλλα περιοριστικά μέτρα.
Μάσκα, αντισηπτικά, αποστάσεις, παραμονή στο σπίτι, ελάχιστες μετακινήσεις. Η νέα πραγματικότητα, καθώς ο κορωνοϊός εξαπλωνόταν στο Ισραήλ άλλαξε ό,τι ήξερε και ό,τι θεωρούσε δεδομένο μέχρι εκείνη τη στιγμή. Μια έξοδος από το σπίτι για φαγητό, ένα μπάνιο στη θάλασσα, έναν καφέ στην καφετέρια, ένα φαγητό στο εστιατόριο, μια βόλτα για ψώνια. Όλα αυτά σταμάτησαν για πολλούς μήνες. Πλέον, όμως, τα πράγματα αλλάζουν καθημερινά, επιστρέφοντας στα δεδομένα που ίσχυαν πριν από το πρώτο κύμα της Covid-19.
Ο Αχιλλέας Πεκλάρης παρουσιάζει με βίντεο στη σελίδα του στο Facebook την επιστροφή στην κανονικότητα μετά τον εμβολιασμό. Το Ισραήλ είναι «πρωταθλητής» στους εμβολιασμούς, έχοντας καταφέρει να εμβολιάσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού του με τουλάχιστον μία δόση. Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, με την κυβέρνηση να συνεχίζει το άνοιγμα δραστηριοτήτων. Οι εικόνες από την πρώτη υπαίθρια συναυλία στο Ισραήλ -αποκλειστικά για όσους είχαν κάνει το εμβόλιο και έδειξαν το πιστοποιητικό στην είσοδο- είχαν κάνει τον γύρο του διαδικτύου τον Φεβρουάριο.
Σημειώνεται ότι υπάρχουν μωρά στο Ισραήλ που γεννήθηκαν με αντισώματα για τον κορωνοϊό, καθώς οι μητέρες έκαναν το εμβόλιο κατά της Covid-19.
Αχιλλέας Πεκλάρης από Ισραήλ μετά τους εμβολιασμούς: «Ήρθε η ώρα να καθίσουμε πάλι σε εστιατόριο να φάμε σαν άνθρωποι».
Όπως ενημερώνει ο Έλληνας δημοσιογράφος, έχει εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό, όπως και εκατομμύρια άλλοι πολίτες στο Ισραήλ.
Στα βίντεο που ανεβάζει στο Facebook παρουσιάζονται άνθρωποι κάθε ηλικίας να κάθονται σε εστιατόρια χωρίς μάσκες και χωρίς ιδιαίτερες αποστάσεις, νέους να πίνουν σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα και να διασκεδάζουν. Η μάσκα παραμένει υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους, ωστόσο στα υπόλοιπα μέρη ολοένα και περισσότεροι δεν τη φορούν.
Όπως παραδέχεται σε νεότερη ανάρτησή του, «κάποιες στιγμές ένιωθες εντόνως αφύσικα έως άβολα, και δυσαναλόγως περίεργα για έναν τόσο οικείο χώρο (ένα απλό εστιατόριο). Τόσο έντονο, που έλεγες "ρε 'συ μήπως το βλέπω στον ύπνο μου και ξυπνήσω, και έξω έχει ακόμα lockdown και σκοτάδια;».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.