- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Βρετανία-Σάρα Έβεραρντ: Τον Οκτώβριο η δίκη του αστυνομικού
Διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει για τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας
Ο Βρετανός αστυνομικός που κατηγορείται για την απαγωγή και δολοφονία της Σάρα Έβεραρντ θα δικαστεί τον προσεχή Οκτώβριο.
Τον Οκτώβριο αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου ο εν ενεργεία Βρετανός αστυνομικός που κατηγορείται για την απαγωγή και δολοφονία της Σάρα Έβεραρντ, ο φόνος της οποίας προκάλεσε οργή αλλά και περισυλλογή για το τι μπορούν να κάνουν η αστυνομία, η κυβέρνηση και η κοινωνία για να σταματήσουν τη βία των ανδρών σε βάρος των γυναικών.
Η 33χρονη Έβεραρντ απήχθη ενώ επέστρεφε με τα πόδια στην κατοικία της από ένα φιλικό σπίτι στο νότιο Λονδίνο στις 3 Μαρτίου ενώ το πτώμα της ανακαλύφθηκε σε δάσος λίγο έξω από το Λονδίνο.
Ο Γουέιν Κάζινς, 48 ετών, αστυνομικός που είναι μέλος της μονάδας προστασίας των διπλωματικών αποστολών, εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου του Λονδίνου μέσω βιντεοσύνδεσης από τη φυλακή.
Η δίκη του ορίστηκε προσωρινά για τις 25 Οκτωβρίου και ο ίδιος αναμένεται να δηλώσει αν είναι αθώος ή ένοχος τον Ιούλιο. Φορώντας ένα κόκκινο μπλουζάκι, ο Κάζινς, που σύμφωνα με την αστυνομία χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη για τραύμα στο κεφάλι που υπέστη ενώ ήταν υπό κράτηση, είχε ένα εμφανές κόψιμο στο μέτωπό του. Δεν κατέθεσε αίτημα προκειμένου να του οριστεί εγγύηση.
Η δολοφονία της Έβεραρντ προκάλεσε ξεσπάσματα οργής από γυναίκες που μίλησαν για τις δικές τους εμπειρίες και τον φόβο τους να περπατούν μόνες τους στο δρόμο το βράδυ, ενώ η αστυνομία έχει δεχθεί έντονη κριτική για το πώς διαχειρίστηκε την αγρυπνία που είχε οργανωθεί στη μνήμη της δολοφονημένης γυναίκας το Σάββατο όταν αστυνομικοί συνεπλάκησαν με τους παρευρισκόμενους.
Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προήδρευσε χθες βράδυ συνεδρίασης προκειμένου να συζητηθεί τι διαβεβαιώσεις μπορούν να δοθούν τις γυναίκες ενώ η κυβέρνηση υποσχέθηκε μεγαλύτερη χρηματοδότηση για τον καλύτερο φωτισμό των δρόμων και για πιλοτικά προγράμματα, στο πλαίσιο των οποίων αστυνομικοί με πολιτικά θα επισκέπτονται παμπ και κλαμπ για να «εντοπίζουν επιθετικούς και ύποπτους δράστες».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντιμέτωπος με 20ετή φυλάκιση για επίθεση στην κόρη του προπονητή του
Κοινή συνέντευξη Τύπου με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Όλα ξεκίνησαν όταν πρόφερε λανθασμένα το όνομα του πρωθυπουργού της Αλβανίας
Η Διεθνής Ομοσπονδία εκφράζει θλίψη και ζητά προστασία των εθελοντών εν μέσω γενικευμένων ταραχών
Λόγω των ρωσικών επιθέσεων στις ενεργειακές υποδομές
Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη για την εμφάνιση του ματιού του, χαρακτηρίζοντάς το ως ακίνδυνο
Πρόκειται για το έκτο πλοίο που μπαίνει στο στόχαστρο του Τραμπ
O πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών
Σύμφωνα με επίσημη αναφορά των ελβετικών αρχών για την φονική φωτιά
Φόβοι για διατάραξη της ροής πετρελαίου μέσω του Στενού του Ομάν
Ένα αρκτικό έδαφος με πληθυσμό μόλις 57.000 κατοίκους
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών στη Μαδρίτη η τέως πριγκίπισσα Ειρήνη της Ελλάδας
Στο βίντεο καταγράφεται μια επιβάτισσα να ζητά επανειλημμένα να τη χτυπήσει στο πρόσωπο
Ο Πολωνός πρωθυπουργός απορρίπτει στρατιωτική εμπλοκή και προειδοποιεί για κατάρρευση του ΝΑΤΟ
Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Βαρκελώνη συνοδεία μαχητικών
Πολιτικός μηχανικός και πρώην υφυπουργός, επικεφαλής της μεταβατικής επιτροπής ανοικοδόμησης της Γάζας
Πρώην κρατούμενοι περιγράφουν βασανιστήρια, ηλεκτροσόκ και βιασμούς στο πρώην εμπορικό κέντρο που μετατράπηκε σε φυλακή
Μαζική απενεργοποίηση λογαριασμών ανηλίκων μετά την εφαρμογή του νόμου για κάτω των 16 ετών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.