- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τους αστυνομικούς που συνέλαβαν και έριξαν σπρέι πιπεριού σε εννιάχρονο παιδί στη Νέα Υόρκη έθεσαν σε διαθεσιμότητα οι Αρχές της πόλης.
Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν αστυνομικοί που πέρασαν χειροπέδες και ψέκασαν με σπρέι πιπεριού παιδί εννιά ετών στην πόλη Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης.
«Δυστυχώς, η πολιτειακή νομοθεσία (της Νέας Υόρκης) και η συλλογική σύμβαση με εμποδίζουν να λάβω ταχύτερα και σοβαρότερα μέτρα», σημείωσε η δήμαρχος, η Λόβλι Γουόρεν, σε μήνυμά της προς το Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο δήμος δεν διευκρίνισε πόσοι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, μέτρο που θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι να αποπερατωθεί η εσωτερική έρευνα που διενεργεί η αστυνομία του Ρότσεστερ. Πλάνα από τις κάμερες που φόραγαν οι αστυνομικοί, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν προχθές Κυριακή, δείχνουν ότι τουλάχιστον επτά εξ αυτών ήταν παρόντες στο συμβάν.
Κατά τον υπαρχηγό της αστυνομίας του Ρότσεστερ, τον Αντρέ Άντερσον, το κορίτσι είχε καταληφθεί νωρίτερα από μανία, παραληρούσε, απειλούσε να σκοτώσει τη μητέρα του και να αυτοκτονήσει.
Όπως καταγράφουν τα πλάνα, αστυνομικοί και αστυνομικίνες προσπαθούν να λογικέψουν το παιδί, προτού του περάσουν χειροπέδες και το αναγκάσουν να καθίσει στο πίσω κάθισμα περιπολικού. Το κορίτσι, έκλαιγε, φώναζε, εξεγειρόταν, αστυνομικοί το προειδοποίησαν ότι θα του έριχναν σπρέι πιπεριού, κατόπιν το έκαναν πράγματι, εξαγριώνοντάς το ακόμα περισσότερο.
Ο Αντρέ Άντερσον ανέφερε ότι οι αστυνομικοί δεν είχαν πρόθεση να συλλάβουν το παιδί, αλλά να το πάνε σε νοσοκομείο, όπου το διακόμισαν εντέλει, προτού βγει μερικές ώρες αργότερα.
Τα πλάνα συγκλόνισαν και προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, πολύ πέραν του Ρότσεστερ.
Χθες, εν μέσω χιονόπτωσης και με τις θερμοκρασίες να βρίσκονται κάτω από το μηδέν, πολλές δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Ρότσεστερ για να διαδηλώσουν, έπειτα από το νέο επεισόδιο.
«Το Ρότσεστερ πρέπει να αντιμετωπίσει το αληθινό πρόβλημα που έχει με την υπευθυνότητα της αστυνομίας», τόνισε ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, ο Άντριου Κουόμο, σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του χθες.
Η αστυνομία του Ρότσεστερ είχε προσελκύσει για άλλη μια φορά τους προβολείς της δημοσιότητας τον Σεπτέμβριο, μετά τη σύλληψη του αφροαμερικανού Ντάνιελ Προυντ, στον οποίο προκάλεσαν ασφυξία μέλη της, προτού ο άνδρας πεθάνει.
Η ιατροδικαστική υπηρεσία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Ντάνιελ Προυντ ήταν ανθρωποκτονία.
Το σκάνδαλο πυροδότησε διαδηλώσεις στην πόλη και στη Νέα Υόρκη, με αίτημα να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην αστυνομία του Ρότσεστερ. Οι κινητοποιήσεις εξώθησαν τον επικεφαλής της αστυνομίας, τον αφροαμερικανό ΛαΡόν Σινγκλτέρι, να παραιτηθεί από το αξίωμά του τον Σεπτέμβριο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
«Όσοι θέλουν να δουν τον χαρακτήρα μας, ας κοιτάξουν την Κύπρο»
Συμφωνία, εκεχειρία, εξέγερση ή αποχώρηση των ΗΠΑ
Η νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Μεσσίνα της Σικελίας
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Οι πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του προκαλούν μαζικές ακυρώσεις συνεργασιών
Περίπου 635 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται η περιουσία του μέχρι τη στιγμή του θανάτου του
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Δείτε βίντεο από το σημείο της τραγωδίας
«Εμείς είμαστε εκείνοι που θα αποφασίσουμε πότε θα τελειώσει ο πόλεμος», διεμήνυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κίεβο στέλνει στρατιωτικούς σε Κατάρ, ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία για αντιμετώπιση ιρανικών drone
Αμερικανική παρέμβαση για να αποφευχθεί κλιμάκωση και πλήγμα στον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν
Η ομάδα Homeland Justice ισχυρίζεται ότι απέκτησε emails βουλευτών και προειδοποιεί για αποκαλύψεις
Η φυγή από το ξενοδοχείο με σκάλες κινδύνου και SOS από κινητά - Διχασμένη η ομάδα
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου εκτιμά ότι η στρατιωτική επιχείρηση θα μειώσει τις τιμές βενζίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.