- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τα 19 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού
Ακόμα 165.151 περιστατικά σε μόλις ένα 24ωρο
Ξεπέρασαν τα 19 εκατομμύρια τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, πάνω από 333.000 νεκροί από την πανδημία.
Τα 19 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού ξεπέρασαν οι ΗΠΑ με τα νέα καταγεγραμμένα περιστατικά της χθεσινής ημέρας, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.
Διαγνώστηκαν 165.151 μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό τις 24 ώρες ως χθες στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Δευτέρα ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τους αριθμούς της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης, με το σύνολό τους να ανέρχεται σε 19.107.675 περιπτώσεις.
Το επίπεδο των 19 εκατομμυρίων κρουσμάτων ξεπεράστηκε μόλις έξι ημέρες έπειτα από εκείνο των 18 εκατομμυρίων. Ο απολογισμός των θυμάτων της COVID-19 στις ΗΠΑ έχει στο μεταξύ φθάσει τους 333.069 νεκρούς.
Η χώρα, που υφίσταται το βαρύτερο χτύπημα στον κόσμο από την πανδημία σε απόλυτα μεγέθη, συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με τρομακτική έξαρση της πανδημίας. Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο κρούσματα επιβεβαιώνονται κάθε εβδομάδα από τις αρχές Νοεμβρίου στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, διαπίστωσε το Γαλλικό Πρακτορείο εξετάζοντας τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.
Πάνω από ένα εκατομμύριο Αμερικανοί έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό, ένα σημαντικό ορόσημο στη μεγαλύτερη εκστρατεία ανοσοποίησης στην ιστορία των ΗΠΑ, όμως αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι θα χρειαστεί χρόνος προτού φανούν τα θετικά αποτελέσματα.
Τα εμβόλια δεν θα ανακόψουν την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται το τρέχον διάστημα.
Ο γνωστός Αμερικανός ανοσολόγος Δρ. Άντονι Φάουτσι εξέφρασε χθες Κυριακή τον φόβο του πως η χώρα δεν έχει δει ακόμη το χειρότερο στάδιο της πανδημίας, καθώς περιμένει νέα αύξηση των κρουσμάτων μετά τις γιορτές του τέλους του έτους.
Τον Δεκέμβριο καταγράφηκαν ήδη περισσότεροι θάνατοι από ό,τι οποιονδήποτε άλλο μήνα αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία, με βάση τα στοιχεία του COVID Tracking Project ως το Σάββατο (ήταν 63.526 ως προχθές).
Στο μεταξύ, ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο και πλέον ξεπερνά τους 117.300, κατά την ίδια πηγή.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ήταν για πολλά χρόνια επικεφαλής του Κέντρου Έρευνας Φαρμακευτικής Χορήγησης στο University College London
Κατηγορηματικός ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας ενοικίασης
Αμφότεροι πρώην πρωθυπουργοί του Μακρόν
Οι ΗΠΑ λαμβάνουν μέτρα για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους συμμάχους τους στον Κόλπο από πιθανά αντίποινα
Δεν είναι η πρώτη φορά που επικρίνει τον πρόεδρο, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο παρελθόν στο τηλεοπτικό ριάλιτι «The Apprentice»
Η ανησυχία για την απρόβλεπτη συμπεριφορά του Αμερικανού προέδρου φαίνεται να εντείνεται
Αποτέλεσμα ορογενέσεων, ρηγμάτων και ηφαιστειακής δραστηριότητας σε βάθος 4 δισ. ετών
Η λεγόμενη «εργατική τάξη», ο εκλογικός πυρήνας του τραμπισμού, σήκωσε κεφάλι. Οργανώθηκε, συντονίστηκε και άρχισε να αντιπαρατάσσεται στους δρόμους κατά των ταγμάτων εφόδου
2ος διαδηλωτής έχασε τη ζωή του από σφαίρες πράκτορα της ICE. Το γεγονός ξεσήκωσε τους κατοίκους της Μινεάπολης και άσκησε τεράστια πίεση στον Τραμπ
Ο νεαρός που ενεπλάκη στο σφοδρό τροχαίο επικοινωνούσε από την πρώτη στιγμή - «Θρηνώ τους φίλους μου»
Eίχε κερδίσει 2,4 εκατ. λίρες το 2010
Yποστηρίζει ότι πολυετής έκθεσή της σε υποθέσεις κακοποίησης παιδιών της προκάλεσε σοβαρή ψυχική βλάβη
Έρευνες σε Φρανκφούρτη και Βερολίνο για καθυστερημένη αναφορά ύποπτης δραστηριότητας πρώην πελάτη της τράπεζας
Θρήνος και ερωτηματικά για τα «αετόπουλα» που σκοτώθηκαν στο σφοδρό τροχαίο
Γνωστή για την αγάπη της σε luxury αντικείμενα
Την ερχόμενη Παρασκευή 30 Ιανουαρίου
Η εταιρία προσπαθεί να μειώσει τα κόστη για χάρη της τεχνητής νοημοσύνης
Η πρώην βοηθός του τραγουδιστή ισχυρίζεται ότι την κακοποίησε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.