- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Κορωνοϊός: Lockdown πέντε εβδομάδων στην Ολλανδία
«Οι πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και να υποδέχονται το πολύ δύο πρόσωπα την ημέρα»
Καραντίνα πέντε εβδομάδων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Καραντίνα πέντε εβδομάδων θα τεθεί σε ισχύ αυτήν την εβδομάδα στην Ολλανδία σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά της νόσου Covid-19, στα αυστηρότερα μέτρα που υιοθετεί η χώρα από την αρχή της πανδημίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.
«Η Ολλανδία θα κλείσει για πέντε εβδομάδες», δήλωσε ο Ρούτε σε τηλεοπτικό διάγγελμα, από την έδρα της κυβέρνησης στη Χάγη, μπροστά στην οποία είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές.
Φωνές και σφυρίγματα ακούγονταν κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος του Ρούτε. «Κατανοούμε τη σοβαρότητα των αποφάσεών μας, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα». «Δεν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια απλή γρίπη, όπως πιστεύουν οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω μας», σχολίασε ο ίδιος, σε αυστηρό ύφος, αναφερόμενος στους διαδηλωτές.
Ο Ρούτε συνέστησε στους Ολλανδούς πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και να υποδέχονται το πολύ δύο πρόσωπα την ημέρα, προσθέτοντας πως τα μέτρα θα διαρκέσουν έως τις 19 Ιανουαρίου.
Μια εξαίρεση προβλέπεται για τρεις ημέρες γύρω στα Χριστούγεννα, όταν θα επιτρέπονται τρεις ενήλικες επισκέπτες. «Όσο λιγότερες επαφές έχουμε, τόσο το καλύτερο. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βρεθούμε σε καλύτερη θέση. Και ναι, η κατάσταση θα βελτιωθεί», επισήμανε ο Μαρκ Ρούτε.
Όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία, θα κλείσουν από αύριο Τρίτη, ενώ τα σχολεία θα κλείσουν από την Τετάρτη.
Τα μουσεία, οι κινηματογράφοι, οι αίθουσες θεαμάτων και τα γυμναστήρια, όπως και οι ζωολογικοί κήποι, θα κλείσουν, επίσης, διευκρίνισε ο ίδιος. Η ανακοίνωση αυτή έγινε την ώρα που ο αριθμός των μολύνσεων καταγράφει σημαντική αύξηση στη χώρα και ο αριθμός των θανάτων πέρασε το όριο των 10.000.
Ο χώρος που επελέγη για το σημερινό διάγγελμα έχει τη σημασία του, καθώς το γραφείο του πρωθυπουργού της χώρας χρησιμοποιείται συνήθως για τις σημαντικότερες ανακοινώσεις. Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, η πλειονότητα των μέτρων έχει ανακοινωθεί από μια απλή αίθουσα για συνεντεύξεις τύπου.
Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι τα αυστηρότερα από την αρχή της πανδημίας. Τον Μάρτιο, η Ολλανδία είχε εφαρμόσει μια καραντίνα που προέβλεπε κλειστά σχολεία, αλλά ανοικτά καταστήματα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών ακυρώθηκαν και οι συναυλίες του Βρετανού Εντ Σίραν
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει δηλώσει ανοιχτά ότι στόχος της είναι η αλλαγή κυβέρνησης στην Αβάνα
Οι επόμενες εκλογές στην Ισπανία προβλέπονται το αργότερο για τον Αύγουστο του 2027
Νέα επιχείρηση βομβαρδισμών στο Ιράν μετά τις ενδιάμεσες εκλογές
Περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι παρακολούθησαν τη λειτουργία του ποντίφικα
Ολοκληρώθηκε η σύνοδος κορυφής ανάμεσα στον Σι Τζινπίνγκ και τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Χάρι και η Μέγκαν επέστρεψαν στη Βρετανία τον περασμένο μήνα, έπειτα από έξι χρόνια διαμονής στις ΗΠΑ
Η στεγαστική επισφάλεια των ηλικιωμένων που αναδεικνύεται σε νέα πρόκληση για τις ευρωπαϊκές πολιτικές κοινωνικής προστασίας
Ο συνιδρυτής της Microsoft τάσσεται κατά της «αυτορρύθμισης»
Με κοινή ψήφο AfD και CDU
Σοβαρή παραβίαση ιατρικών δεδομένων - Η ομάδα ShinyHunters απειλεί με διαρροή
Τα δεδομένα μέχρι σήμερα δεν δείχνουν αυξημένο κίνδυνο
Η απίθανη ιστορία του Σίνγκο
Έκκληση για προστασία της ανθρωπιάς απέναντι στην εξέλιξη των μηχανών
Το πανεπιστήμιο αλλάζει πορεία μετά τον θάνατό του
Η εβδομάδα που έδειξε μέχρι πού φτάνει η δύναμή του
Στο Μαλιμπού, άνοιξε καταβόθρα κοντά στο σπίτι του Νίκολας Κέιτζ
Η ένταση κορυφώθηκε μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να ανανεώσει τη θητεία του προέδρου
Η ηλικιωμένη γυναίκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα όπου ζούσε για 71 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.